Fırtına hava ulaşımını da vurdu

Atatürk Havalimanı'nda tüm kalkışlar olumsuz hava koşulları nedeniyle durdu. Uçuşlar uzun süre yapılamadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTABUL - İstanbul'daki rüzgarın şiddeti yüzünden uçaklar Atatürk Havalimanı'ndan iniş ve kalkış yapamadı. İniş için yaklaşma yapan uçakların bazıları ise Atatürk Havalimanı yerine başka havalimanlarına yönlendirildi.

Yolcular uçak içerisinde bekletilirken pilotlar kalkış yapabilmek için hava şartlarının normale dönmesini bekliyor.  Elektrik yüklü şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen "kümülonimbus" bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar özellikle Marmara Denizi üzerinde havada tur atmak zorunda kaldı. İniş ve kalkış yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.  

Türk Hava Yollarının Nevşehir ve İstanbul arasında gerçekleştireceği uçak seferleri de İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle yapılamıyor. 

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na 15.05'te gerçekleştirilmesi planlanan "TK 2005" numaralı uçak seferi, İstanbul'daki hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. 

Havalimanı Müdür Vekili Mustafa Konca,  yolcuların mağdur edilmemesi için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, İstanbul'daki hava koşullarının iyileşmesi durumunda "TK 2005" numaralı uçuşun gerçekleştirilebileceğini belirtti. 

Konca, İstanbul ve Nevşehir arasında gerçekleştirilmesi planlanan "TK 2008 ve TK 2009" numaralı uçuşların ise iptal edildiğini açıkladı. 

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nda bekleyen yolculara yiyecek ve içecek ikram edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir