Fortis, TEB çatısı altına giriyor

TEB'in Fortis Bank ile birleşmesi işlemlerinin 2011 başında tamamlanması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Türk Ekonomi Bankası tarafından Kamuyu aydınlata Paltformu'na gönderilen duyuruda TEB'in çoğunluk hissedarı olan BNP Paribas ve Çolakoğlu Grubu'nun 3 Haziran tarihinde TEB ve Fortis Bank A.Ş.'nin birleşmesin ilişkin bir niyet mektubu hazırladığı ifade edildi.

TEB'in KAP'a gönderdiği açıklamada şöyle denildi:

"Bankamızın dolaylı çoğunluk hissedarları olan BNP PARIBAS ve Çolakoğlu Grubu 3 Haziran 2010 tarihinde Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ile Fortis Bank A.Ş.'nin birleşmesine ilişkin bir Niyet Mektubu akdedildiğini tarafımıza bildirmiştir. Sözkonusu Niyet Mektubu uyarınca, ve BDDK'nın iznine tabi olarak, iki bankanın Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ("TEB") altında birleşmesi kararlaştırılmıştır. Düzenleyici kurumlardan alınacak izinleri müteakip, hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri sonucunda TEB Mali Yatırımlar A.Ş. (''TEB Mali'')'nin TEB'de çoğunluk hisselerine sahip olmaya devam etmesi ve eskiden olduğu gibi Çolakoğlu Grubu ile BNP Paribas'ın her birinin TEB Mali'de yüzde 50 hissedarlık oranına sahip olması öngörülmektedir.

Söz konusu işlemlerin tamamlanması, nihai anlaşmaların imzalanması ve düzenleyici kurumlardan ve şirketlerin yetkili kurullarından gerekli izinlerinin alınmasına bağlıdır. Birleşmenin 2011 başında tamamlanması hedeflenmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir