Galatasaray'da nakit akışı düzene girdi

Başkan Adnan Polat, seçim öncesinde genel kurul üyeleriyle biraraya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray'da 27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adaylarının çalışmaları sürerken, Adnan Polat, üyelere kahvaltı verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün Kalamış Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltıya yaklaşık 300 üye katılırken, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Seçimler öncesi üyelere Galatasaray Kulübü'nün mevcut resmini göstermeye çalıştığını vurgulayan Polat, özellikle mali durum ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Son 3-4 yıldır mali durumla ilgili Galatasaraylıları mutlu etmeyen olaylar ve sıkıntılar yaşandığını dile getiren Polat, "Mal varlığımızla, mali durumumuzdaki sorunlar kıyaslandığında, aslında önemli bir sıkıntı olmadığı ortaya çıkar. Sadece nakit akışı sıkıntısı vardı, bunu çözmeye çalıştık. Özhan Canaydın döneminde mali, idari ve sportif işlerden sorumlu başkan yardımcısıyken, 1 sene boyunca kulüpte pofesyonel arkadaşlarla çalışmamıza rağmen ancak vakıf olabildim mali duruma. Nakit akışı şu anda düzelmiş durumda ama ortalık güllük gülistanlık henüz değil. 2011 itibariyle düzelmeye başlayacağız" diye konuştu.

Polat, Galatasaray Kulübü'nün borçlarıyla ilgili yapılan spekülasyonlara tepki göstererek, bunu yapan Galatasaraylıların kulüplerine zarar verdiğini dile getirirken, mevcut borcun 120 milyon dolar seviyesinde olduğunu yineledi. 

Şirket birleşmeleri

Galatasaray Sporif AŞ ile Futbol AŞ şirketlerinin birleştirilmesi konusunun önemine dikkat çekmeyi sürdüren Polat, kulübün önemli bir kaynak kaybından kurtulacağını belirtti.

Sarı-kırmızılı kulübün 3 yıl önce bankalarda hesap dahi açamazken, bugün kendi adına 70 milyon dolar krediyi tek seferde kullanabildiğini vurgulayan başkan Polat, "Şirketlerin birleşmesi konusu gündemde. Galatasaray'ın bir numaralı problemi bu iki şirketin birleşmesi konusudur. Bu bir kanserdir ve kurtulunması gerekir. AIG'den bugüne birleşmeye kadar, 2-3 ay içinde neticelenmiş olacaktır, bu durumun Galatasaray'a maliyeti 192 milyon dolar olacak. Buna da şükür diyoruz. Stadın devreye girmesi, yayın gelirleriyle birlikte Sporif AŞ'nin yıllık gelirleri 80 milyon dolara çıkacak, 30 milyon doları ise halka açık şirkete gidecekti. 20 sene de taahhütümüz var SPK'ya. Bünyemizden 600 milyon dolar daha çıkması söz konusuydu. Bu birleşme 5-10 şampiyonluğa bedeldir" ifadelerini kullandı.

Riva'daki arazi

Adnan Polat, Galatasaray'ın inşaat ruhsatlarını aldığı Riva arazisinin önemli bir değer hale geldiğini anlatırken, burayı kullanmak için bir müddet daha bekleyeceklerini söyledi.

Riva arazisinin 60 milyon dolar seviyesinden, 150-200 milyon dolar seviyesinde bir değere ulaştığını kaydeden Polat, "Gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini ve 3. boğaz köprüsü ihalesinin yapılmasını bekleyeceğiz. Bu şekilde arazimizin değeri daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

Organizasyonun son bölümünde Adnan Polat, katıldığı uluslararası turnuvada şampiyon olan 11-12 yaş yüzme takımı sporcularını tebrik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir