Galatasaray'dan zarar eden, Adnan Polat'tan istesin

SPK, Galatasaray hisselerine yatırım yapıp zarar eden küçük yatırımcılara, zararlarının karşılanması için dava yolu açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galatasaray hisselerine yatırım yapan küçük yatırımcılara, zararlarının karşılanması için dava yolu açtı. Buna göre, Galatasaray Sportif A.Ş.’nin Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nden olan alacaklarının, gereklerine uygun olarak azaltılmadığı için zarara uğrayan küçük yatırımcılar dönemin Galatasaray yöneticilerinden bu zararlarını talep edebileceğini açıkladı.

SPK'nın KAP'ta yayımlanan duyurusunda, şöyle denildi:

''Kurulumuzun 3 Kasım 2010 tarih ve 33/988 sayılı kararında belirtilen sürede Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin ilişkili taraflardan olan alacakları konusunda Kurulumuzun 28 Mart 2008 tarih ve 9/412 sayılı kararında belirtilen kriterlere uyulmaması nedeniyle şirketten ve savunma isteme tarihi itibariyle şirkette görev yapan yönetim kurulu üyelerinden Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47/A maddesi çerçevesinde alınan savunmaları değerlendirildi. Kurulumuzun 8 Nisan 2011 tarih ve 11/342 sayılı toplantısında diğer hususlar yanında; Kurulumuzun 28 Mart 2008 tarih ve 9/412 sayılı kararının gereğini yerine getirmeyen yönetim kurulu üyelerinin, pay sahiplerine karşı sorumlu olduğunun, sorumluluğun şartları mevcut ise pay sahiplerinin, zararlarını yönetim kurulu üyelerinden talep edebileceği hususunun Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilmesi suretiyle ortakların bilgilendirilmesine karar verilmiştir.''

Bu konularda ilginizi çekebilir