Galatasaray'ın borcu 301 milyon dolar

GS Başkanı Aysal, kulübün borcunu 328 milyon dolardan 301 milyon dolara düşürdüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, göreve geldiğinde 328 milyon dolar olan genel borçların şu anda 301 milyon dolara düştüğünü açıkladı.

Aysal, bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Aysal, kulüpte şu anki tablonun nasıl olduğu sorusu üzerine, genel kurula kadar yapmak istediklerinin önemli bir kısmını başlattıklarını, 2012 Mart ayındaki genel kurulda camiaya iyi haberler vereceklerini kaydederek, "Banka borçlarımız 150 milyon dolar ile başlamışız, bugün 120,7 milyon dolar kalmış. Yeni banka borcu almamışız, borçlanmamışız. Muaccel kapıda bekleyen borçlar devamlı artıyor tabi, o gün 59 milyon dolarlık borç bugün 44 milyon dolar. Genel borçlarımız, 328 milyon dolar iken bugün 301 milyon dolara düşmüş. Bunları öderken yeni transferleri yapmışız, bunlar için de 10 milyon dolar ekstra fon üretmişiz" şeklinde konuştu.

Mart ayından sonra UEFA kriterlerinin tamamını karşılamaya hazır olacaklarını bildiren Aysal, bu sezon ki transfer bilançosuyla ilgili olarak da "Futbolda 12 yeni oyuncu transfer etmişiz, 17 oyuncuyu da göndermişiz. Transfer bedelleri olarak sattıklarımızla aldıklarımız arasında 7 milyon euroluk bir farkımız var. Biz 7 milyon ödeyerek bu 12 futbolcuyu transfer etmişiz. Geçen yıllardaki bütçelere göre de farklılık var. 2009-2010 bütçemiz 90 milyonmuş, 2010-2011'de 72 milyon dolarmış. Bu transferlere rağmen futbol bütçemizi düşürerek 62 milyon dolar olarak sağladık" ifadelerini kullandı.

Beni heycanlandıran oyuncu yok

Aysal, "Hangi futbolcuyu izlerken daha çok heyecanlanıyorsunuz" sorusuna, "Melo bu tarife uyar gibi. Böyle, herhangi bir yerden topa vurduğu vakit şu anda beni çok heyecanlandıran bir oyuncu yok. Takımda eksiğimiz bu" yanıtını verdi.

Ünal Aysal, Galatasaray'a adı geçen ünlü futbolcu Drogba ile ilgili düşünceleri sorulması üzerine, "Bana sorsanız herhalde son alternatifim olur" dedi.

Aysal, "50 bin kişilik Türk Telekom Arena neden dolmuyor?" sorusu üzerine, "O konuda kötümser değilim. Maçlarda biz ortalama 40-42 bin kişiyle oynuyoruz. 6 ay evvel Ali Sami Yen'de 23-24 bin kişiyle oynuyorduk. Bu stat böyle bir imkanı sağladı. Tamamını doldurmak o kadar kolay değil. Taraftar bize güvendikçe inandıkça bu heyecanı paylaştıkça stat dolacaktır. Uzun süre dolu oynayacağımız dönemin yaklaştığına inanıyorum. Taraftara güveniyorum" dedi.

Stadın çim zemininin değişeceğini, çimlerin TIR'larla yolda olduğunu bildiren Galatasaray Kulübü Başkanı, "300 bin euro civarında bir maliyeti var. Yeni bir stat olduğu için federasyon bütün milli maçları oraya yıktı, orada oynanıyor, biz maçlarımızı oynuyoruz. Başka organizasyonlar da oluyor, bunlar sahayı bozuyor. Tabii ki ek gelir sağlamak lazım ama sağlarken getirdiğinizden fazlasını kaybetmemeliyiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir