Galatasaray'ın üzerinden baskı kaldırılmalı

CHP'li Sevigen, Erdoğan'ın Türk Telekom Arena'yla ilgili sözleri üzerine "'Bunların parasını ben verdim' diyor. Sen kendi cebinden mi veriyorsun?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Türk Telekom Arena'nın açılışındaki protestonun ardından Galatasaray camiasına yönelik baskının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sevigen, komisyonun İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu ile yaptığı toplantı sonrasında, Türk Telekom Arena Stadı'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a statta yapılanların hoş olmadığını belirten Sevigen, TOKİ Başkanı'nın yaptığı konuşmanın, stattakileri tahrik ettiğini öne sürdü.

"Bu baskıyı Galatasaraylıların üzerinden kaldırmak gerektiğini" dile getiren Sevigen, şunları söyledi:

"Bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum; Galatasaray camiasını suçlamamak lazım. Başbakan önce TOKİ başkanının yaptığı konuşmayı ele alsın, onu bir incelesin. Bu olayların TOKİ başkanının konuşmasından kaynaklandığını rahatça görecektir. Onlara yaptırım uygulamayacaksınız, sonra oradaki vatandaşları suçlayacaksınız.

Başbakan eğer dönüp son bir ay içinde kendi yaptıklarına bakarsa, bu protestoların nedenini anlar diye düşünüyorum. Burada tamamen kabahat hükümetin kendisindedir, önlem alamamaktan kaynaklanmaktadır. Bir de gidip oradaki insanları muhatap almamaktandır.

Kendisi de ali kıran, baş kesen gibi herkesi azarlıyor, içkiden tutun da heykele kadar bütün bu toplumun değerlerini yok sayarak onlara meydan okuyor, kavga ediyor. İnsanların da bir sabrı var, patlıyorlar. Bunu da hoşgörü ile karşılamak lazım. Her gidilen yerde yumurta atılmasını nasıl hoşgörü ile karşılıyorsak, bunu da hoşgörü ile karşılamak lazım.

Maçta ilk başta çok büyük bir protesto yoktu. Sadece normal bir tepki vardı. TOKİ başkanın konuşmasından sonra ortalık karıştı. Sizin kendi evinizde babanızı suçluyorlar. Rahmetli Canaydın'dan tutun, şimdiye kadar gelen bütün yöneticileri, becerisizlikle ve işe yaramazlıkla suçladı. 'Bunların parasını ben verdim' diyor. Sen kendi cebinden mi veriyorsun? Bunların parası devletin vergilerinden veriliyor. Ben de veriyorum bir Fenerbahçeli olarak. Stadı yapmayabilirdi, yapabilir de. Bir karar vermiştir, Allah razı olsun, tamam herkes saygı da duyuyor. Ama bunun bedelini baskı yaparak uygulamak bana göre çok yanlış."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir