Garanti, AB'den kredi temin etti

Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 40 milyon euro kredi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan, tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere sunulacak yatırım ve işletme kredilerinin finansmanında kullanmak üzere, 40 milyon euro tutarında 5 yıl vadeli kredi aldı.
Garanti Bankası açıklamasına göre Banka, kredinin tamamını, Türkiye'nin kalkınmada öncelikli bölgelerine yönlendirerek, finansmana erişimde sıkıntı çeken bölgelerdeki reel ekonominin desteklenmesine yardımcı olacak. Krediyle, Garanti'nin 2009'dan bu yana EBRD ile imzalamış olduğu sözleşme toplamı 260 milyon euroya ulaşacak.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:
"Türkiye'de KOBİ'lere en fazla kredi kullandıran özel banka konumunda bulunan Garanti, tarım ve gıda sektöründe de itici güç olmak için kararlığını ortaya koydu. EBRD'den sağladığımız kaynak, tarımsal işletmelerin sadece üretim dönemindeki ihtiyaçları için değil, üretim sonrasındaki saklama, işleme, paketleme gibi ihtiyaçları için de kullanılacak. Tarım ve gıda sektörüne yaklaşımımız, sadece kredi sağlamayı değil, çözüm ortağı olmayı da içeriyor. Türkiye ekonomisinin üreten gücü KOBİ'leri desteklemeyi sürdüreceğiz."
Bu konularda ilginizi çekebilir