Gazeteci Deniz Yücel serbest

Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt Gazetesi muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Deniz Yücel hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Yücel'in "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamlayarak iddianameyi kabul etti. Mahkeme tensip zaptıyla, Yücel'in tahliyesine karar verdi.

Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 27 Şubat 2017'de tutuklanarak, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne konulmuştu.

Almanya'dan Türk hükümetine teşekkür

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yücel'in tahliyesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Birçok kişi gibi Deniz Yücel'in bugün hapishaneden çıkacak olmasından dolayı çok memnunum. Halen hapiste olan diğer Alman vatandaşlarının yargı süreçlerinin de hızlı olmasını diliyoruz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, Yücel'in tahliyesine ilişkin sürecin hızlandırılmasına desteklerinden ötürü Türk hükümetine teşekkür etti. Gabriel, "Bugün hepimiz için güzel bir gün" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da teşekkürlerini ilettiğini belirten Gabriel, "bu zor konuda Dışişleri Bakanlığı'na duyduğu güvenden ötürü" Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de teşekkür etti.

Gabriel, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada, Yücel’in "çok yakında" Türkiye’den ayrılabileceğini söyledi.

Almanya ziyaretinde Başbakan'a sorulmuştu

Başbakan Binali Yıldırım dün Alman mevkidaşı Angela Merkel ile yaptıkları görüşme sonrasında ortak basın toplantısında, Deniz Yücel davasının sonuçlanmasına ilişkin bir soru üzerine, "Gerek Deniz Yücel davası gerekse diğer davalar hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Şunu herkesin takdir etmesini bekliyorum; Türkiye, büyük bir darbeye maruz kaldı. Binlerce bu darbeyle ilgili dava açılan insanlar var. Mahkemeler çok yoğun. Dolayısıyla buradaki iş yükünden kaynaklı gecikmeler olabilir. Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir