Gedik’te kapasite 6’ya katlanıyor

Şirket 250 milyon dolarlık yatırım tamamlandığında tek başına Türkiye’nin döküm ihtiyacını karşılayabilecek bir boyuta ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa’da güçlü bir konuma geliyor

Türkiye’nin ilk kaynak mühendislerinden Halil Gedik’in kurduğu Gedik Holding bünyesindeki Gedik Kaynak ve Gedik Döküm, Türkiye’nin gizli şampiyon şirketlerinden. Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kaya Gedik’in verdiği bilgiye göre kaynak sektöründe Türkiye’de lider olan Gedik Kaynak, Avrupa’da da güçlü bir konumda. Şu sıralar önemli bir yatırımla konumları daha da yükseliyor. Krize rağmen devam eden 250 milyon dolarlık yatırım tamamlandığında Gedik Döküm’ün kapasitesi 3 bin tondan 20 bin tona çıkacak. Şirket tek başına Türkiye’nin döküm ihtiyacını karşılayabilecek bir boyuta ulaşacak.

2 bin kişiyi istihdam edecek

Yeni yatırım tamamlandığında 2 bin kişilik istihdam sağlayacaklarını belirten Hülya Kaya Gedik, halen İstanbul Kurtköy’de 70 dönüm alan üzerine kurulu olan Gedik şirketlerinin 70’ten fazla ülkeye kaynak elektrotları, kaynak telleri ve kaynak makineleri ihraç ettiklerini belirtti. Holdingin sadece döküm ve kaynak şirketlerinden sağladığı ciro 250 milyon dolar. Grup şirketi Gedik Art, Gross.com üzerinden 100 bin çeşit ürün satıyor. İki yıllık Gedik Flora organik tarım alanında faaliyet gösteriyor. Hülya Kaya Gedik, yeni yatırım alanı olarak yenilenebilir enerjiyle ilgilendiklerini belirtti.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir