Gençcell ve Telpa'dan ortak şirket

Yeni şirket, General Mobile'ın bundan sonraki satış, pazarlama ve teknik servis desteğini verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - General Mobile'ın 2007 yılından bu yana distribütörlüğünü yürüten Gençcell İletişim Hizmetleri A.Ş, Telpa A.Ş ile General Mobile'ın bundan sonraki satış, pazarlama ve teknik servis desteğini vermek için Gençcell Teknoloji Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi kurdu.

Gençcell Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, yeni şirketin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, bu ortaklığı çok önemsediklerini vurguladı.

Türkiye'nin büyük bir pazar olduğunu belirten Yaman, akıllı telefonların kullanımında ciddi patlama beklediklerini, bunun da Gençcell Teknoloji'nin büyümesinin lokomotifi olacağını anlattı.

Gençcell Teknoloji'nin 2011 yılında Türkiye'de 1 milyon adet General Mobile cep telefonu satma hedefine ilişkin bir soru üzerine Yaman, pazarda üçüncü marka boşluğu olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Türkiye pazarında iyi şeyler yapacaklarına inandıklarını ifade eden Yaman, Türk halkının beklentilerini karşılamaya yönelik çalışma içinde olacaklarını anlattı.

Gençcell Teknoloji Genel Müdürü Muzaffer Gölcü de cep telefonu üretimi konusunda teşvik beklentilerine ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bunu dört gözle bekliyoruz. Şu anda yerli üretim ithalattan yüzde 8 daha maliyetli. Ama Türkiye bu noktada teknoloji üssü olmaya aday. Bu konuda çok ciddi insan kaynağı oluşmuş durumda. Gençcell bugün üçüncü modeli bitiriyor. Vergi avantajı sağlanması ya da bu alana yönelik farklı bir yapının oluşturulmasını bekliyoruz. Çok büyük bir istihdam, teknoloji, bilgi birikiminin akmasından bahsediyoruz."

Toplantıda verilen bilgiye göre, Telpa ve Gençcell'in kurduğu şirket, General Mobile'ın Türkiye'deki bilinirliğini, satışını ve pazar payını artırmayı hedefliyor.

Gençcell Teknoloji, General Mobile'ın şu ana kadar 2 bin 500 noktada olan satışını 6 bin 500 noktaya yayacak.

Yılın ilk yarısında Türkiye'de 169 bin adet General Mobile cep telefonu satılırken, yeni yapılanma ile birlikte 400 bin adet telefon satılması hedefleniyor. Şirket gelecek yıl ise 1 milyon adet General Mobile cep telefonu satmayı planlıyor.

Şu ana kadar 40 bin adet yerli üretim telefonu yurt içinde ve Kuzey Avrupa ülkeleri ile Türk cumhuriyetlerinde satışa sunan Gençcell'in, yeni ortaklık yapısı ile üretim adedini ve ihracatını da artıracağı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir