Girişimcilerin sektörlerine güveni azaldı

Aralık ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Bu yılın Aralık ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı.
İnşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği "eeAylık İşyeri Eğilim Anketi" ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endeksleri'nin Aralık ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, Aralık ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,2, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 6,1, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 1,9 oranında azaldı.
Kasım ayında 101 olan hizmet sektörü güven endeksi 97,7'ye, 98,9 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 92,9'a, inşaat sektörü güven endeksi de 83,4 değerinden 81,8'e geriledi.
Hizmet Sektörü Güven Endeksindeki düşüş, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklandı.
Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş, son üç ayda ve gelecek üç ayda iş hacmi (satışlar), inşaat sektörü güven endeksindeki düşüş ise gelecek üç ayda toplam çalışan sayısı değerlendirmelerinin kötüleşmesinden ileri geldi.
Bu konularda ilginizi çekebilir