Göçük iddianamesine kabul

Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili 2'si ASKİ, 2'si metro inşaatını yürüten şirketin görevlisi olmak üzere 4 kişi hakkında, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Savcısı Arif Ökemen'in hazırladığı iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı. Tensip zaptını hazırlayan mahkeme, davayı görmeye 13 Aralık'ta başlayacak.

İddianame, ASKİ Su Kanal İşletme Dairesi Başkanı Hüseyin Soydar, ASKİ Çankaya Şube Müdürü Necmettin Alankuş, Kızılay-Çayyolu metro inşatını yürüten firmanın tünel şefleri İhsan Kaplan ile Özgür Körbalta şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, şüphelilerden ASKİ adına kanalizasyon hattının bakımından sorumlu olan Alankuş ve Soydar, hattın zamanında "yeterli ve titizlikle kontrol ve onarımını sağlamamış olmaları", Körbalta ve Kaplan da tüneldeki "gerekli kontrolleri yapmamaları" nedeniyle tali kusurlu sayıldı.

Şüphelilerin, soruşturma sırasında verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmediği de iddianamede kaydedildi.
Şüphelilerin, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir