Göl buz tuttu, balıkçılar avlanamadı

Alabalık avlama sezonunun açılması ile Bolu'ya gelen onlarca amatör balıkçı, göllerin buz tutması nedeniyle balık avlayamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - Alabalık avlama sezonunun açılması ile birlikte Bolu'ya gelen onlarca amatör balıkçı, göllerin buz tutması nedeniyle balık avlayamadı. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant, Gölcük ve Yedigöller bölgesinde bulunan göllerde amatör alabalık avlama sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla onlarca amatör balıkçı, Abant Tabiat Parkı'na gelerek göl çevresine çadır kurdu.

Balık tutmak için hazırlık yapan balıkçılar, sabah kalktıklarında gölün tamamen buz tuttuğunu gördü. Gölde balık tutamayacaklarını anlayan balıkçılar, malzemelerini toplayarak geri dönmek zorunda kaldı.

Eskişehir'den Abant'a gelen balıkçı Nihat Yıldız, Abant Gölü'nün bu mevsimde donmuş olabileceğini beklemediklerini ifade ederek, "Araştırma yapmadan geldik. Bu mevsimde gölün donmuş olabileceğini düşünemedik. Hazırlıklarımızı yaptık. Birkaç gün göl kenarında kurduğumuz çadırlarda kamp yapacaktık. Gölün donmuş olduğunu görünce kamp yapmaktan vazgeçtik ve piknik yaptıktan sonra geri dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

Sezon 1 Ekim'de sona eriyor

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Özkan Yavuz AA, her yıl olduğu gibi bu yılda amatör alabalık avlanma sezonunun 1 Nisan 2012'de açıldığını ifade ederek, "Abant, Gölcük ve Yedigöller bölgesinde bulunan göller ile orman içerisinde bulunan derelerde amatör alabalık avlama sezonu açıldı. Sezon 1 Ekim 2012 tarihinde sona erecek" dedi. Yavuz, balık avlarken bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Amatör balıkçılar Abant ve Yedigöller bölgesinde avlanma yapacaksa 2 olta başına 15 lira, Gölcük Tabiat Parkında av yapacaksa 2 olta başına 10 lira ödeyecek. Ayrıca derelerde avlanacak balıkçılar da 50 lira karşılığında alacakları avlanma belgeleriyle avlanabilecekler. Ayrıca bir balıkçı gün içerisinde 3 alabalıktan fazlasını tutamayacak, tutacakları balıkların boyları en az 20 santimetre olacak. Canlı yem (solucan, kurt) kullanmayacak. Ağ ve serpme atmayacak."

Yavuz, Abant, Gölcük ve Yedigöller bölgesinde görevlilerin olduğunu kaydetti. Özkan Yavuz, derelerdeki kontrolleri ise jandarma ekiplerinin yapacağını, yasak usullerle balık avlayanlara cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir