Goodrich THY Teknik Servis Merkezi kurulacak

Türk Hava Yolları, Goodrich Aerostructures (Rohr, Inc.) şirketi ile ortak girişim şirketi kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş, İstanbul'da bakım, tamir ve onarım hizmetleri sağlamak üzere Goodrich Corporation'ın alt kuruluşu Goodrich Aerostructures (Rohr, Inc.) şirketi ile "Goodrich THY Teknik Servis Merkezi Limited Şirketi" adı altında ortak girişim şirketi kurdu.

Ortak girişim şirketinin kuruluşuna ilişkin anlaşma, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir ile Goodrich Genel müdürü Robert Gustafson ve Aerostructures Prestwick Genel Müdürü Steve Callan tarafından THY Teknik A.Ş'de imzalandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, imza töreninde yaptığı konuşmada, "THY son 7 yılda atılımlarını hızla yapmakta ve dünyadaki yerini daha yukarılara çıkmak için çaba göstermektedir"dedi.

Bu çerçevede Goodrcih ve THY Teknik arasında bir şirket kurulmasına yönelik protokolün imzalanacağını ifade eden Topçu, kurulacak yeni şirketle birlikte THY ailesindeki şirket sayısının 8'e çıkacağını söyledi.

THY Teknik A.Ş'nin 2006 yılında yarı bir şirket olarak kurulma amacının THY'nin bakım giderlerini kontrol altına almak ve aynı zamanda bakım şirketi olarak dünyadaki diğer hava yolu şirketlerine hizmet edecek standarda ulaştırmak olduğunu kaydeden Topçu, kaliteyi ve nitelikli insan gücünü artırmak için yurt içi ve dışından önemli yöneticileri transfer ederek ekibi güçlendirdiklerini kaydetti.

Türk uçak sanayinin gelişmesine katkı yapacak tüm şirketlerle hiçbir önyargısız, hiçbir üretim veya pay beklentisi olmadan şirket kurma hedefinde olduklarını belirten Topçu, bu amaçla ilk olarak motor bakım üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyette bulunan Pratt & Whitney şirketini kurduklarını, firmanın şu anda başarılı bir şekilde faaliyetini sürdürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanında THY Teknik'in 400 milyon dolar civarındaki hangar ve diğer bakım tesislerinin inşaatının devam ettiğini hatırlatan Topçu, bunun da faaliyete geçmesiyle THY Teknik'in uluslararası şirketlere bakım ve onarım alanında büyük bir kapasite sunarak uluslararası arenada diğer şirketlerle yarışabilir hale geleceğini söyledi.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir de THY Teknik'in Goodrich gibi büyük bir şirket ile bakım ve onarım şirketi kurarak bakım onarım alanında iddiasını ispat etmiş olacağını kaydetti.

Demir, 5 milyon dolarlık sermaye ile kurulacak şirketin yüzde 60 Goodrich, yüzde 40 THY Teknik ortaklığı ile başlayacağını ifade ederek bu ortaklıkla yılda yaklaşık 20 milyon dolarlık iş hacmi beklediklerini dile getirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yakınlarına kurulacak olan yeni tesis için yer seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Demir, 6 bin metrekare olacak tesiste ilk etapta 20 kişinin istihdam edileceğini, daha sonra bu sayının 70'e çıkacağını ve tesisin 2011 yılının ilk çeyreğinde faaliyete başlamasının planlandığını bildirdi.

Goodrich Genel Müdürü Robert Gustafson da THY Teknik A.Ş. ile önemli bir ortaklık kurduklarını belirterek bu ortaklığın iş hacmi bakımından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Gustafson, Goodrich'in bu yeni şirketle yurt dışında son 11 yılda 9'uncu tesisini kurmuş olacağını kaydederek, "Havayollarına ve büyük müşterilerimize mümkün oldukça onlara yakın olan merkezlerimizden onlara hizmet etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) projesi kapsamında, Goodrich Corporation'ın alt kuruluşu Goodrich Aerostructures (Rohr, Inc.) şirketi ile Nacelle ve Thrust Reverser bakım onarımı hizmeti verecek "Goodrich THY Teknik Servis Merkezi Limited Şirketi" ortak girişim şirketinin kuruluş anlaşması yöneticiler arasında imzalandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir