Gözler ABD istihdam raporunda

Borsada ilk seans 144 puan artışla 71.049 puandan geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası günün ilk seansını 144 puan artışla 71.049  puandan tamamladı. İlk yarıda 1 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Borsa haftanın son işlem gününe dünkü yükselişin devamıyla başladı. Açılışını 115 puan yükselişle 71.020 puandan yapan endeks en yüksek 71.399 puanı gördü. Aşağı yönlü harekette ise 70.813 seviyesi test edilirken, seans genelinde, yurtdışına paralel yatay hakim oldu.

Küresel piyasalarda olumlu hava devam ederken, artık yeni haber ve beklentilere odaklanılmaya başlanıyor. ABD'de bugün TSİ 14:30 gelecek ekim ayı istihdam raporu bu çerçevede önemli bir veri olarak izlenecek.

Dün 1.40 seviyesinin altına sarkan Dolar/TL, bugün yeniden 1.40 seviyesinin üzerine çıktı.  Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.3970/1.4010 TL düzeyinde. Yurtiçindeki kurun yönünde direkt etkisi olan Euro/Dolar paritesi ise 1.4150 seviyesine çekildi. Serbest piyasada Euro/TL ise 1.9820 seviyesinde bulunuyor.

Diğer yandan hisse senetleri ve döviz piyasasına göre daha sakin bir tablo sergileyen tahvil-bono cephesinde ise mevcut görünüm korunuyor.  Dün spot kapanışını yüzde 7.61 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün de yüzde 7.63 seviyelerinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir