Gözler ABD istihdam verisinde

ABD'den gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesi gevşek görünüm hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem günü, ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanan piyasada gevşeme eğilimli yatay seyir etkili oldu.

İMKB, ilk seansı 361 puan düşüşle 68.949 puandan kapatırken, hisse senetleri ortalama yüzde 0.52 değer kaybetti. Günün ilk seansında en yüksek 69.588, en düşük 68.816 seviyeleri test edilirken, 1 milyar 354 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Küresel piyasada bugün ABD'den gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri bekleniyor. 150 bin kişi artması beklenen tarım dışı istihdamı TSİ 15:30'da açıklanacak. Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Bernanke, Kongre'de bugün bir sunum yapacak. Bernanke'nin TSİ 16:30'da yapması beklenen konuşmasında, Fed'in tahvil alım programının başlamasından sonra Hazine tahvil faizlerinin, düşmesi istenirken, neden yükseldiği sorusunu da cevaplaması bekleniyor.

Avrupa cephesinde ise sorunlu ülke ekonomilerinin gidişatı gündemdeki yerini koruyor. Başta Portekiz'inki olmak üzere yapılmakta olan tahvil ihraçları yakından izlenmeye devam ediliyor.

Bu arada TSİ 12:00'de açıklanan Euro Bölgesi üçüncü çeyrek final büyüme rakamı yüzde 0.4 artış beklentisine karşın yüzde 0.3 geldi.

ABD vadeli piyasada ve Avrupa'da endeksler gevşek ve yatay görünüm sergiliyorlar.

Uluslararası para piyasasında ise Euro/Dolar 1.2980 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 83.50 düzeyinde yer alıyor. Dolar/TL 1.5530, Euro/TL 2.0295 seviyesindeler.

Tarihi dip seviyeden gelen kar satışıyla yüzde 7'nin üzerini deneyen faiz kanadında ise önümüzdeki hafta yapılacak Hazine ihaleleri bekleniyor. Yeni gösterge tahvilin de belirleneceği haftada toplam üç ihale düzenlenecek.

Dün kapanışını yüzde 6.90 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge faizi şu sıra yüzde 7.00 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir