Gözler merkez bankalarında

Piyasalar, İngiltere ve Avrupa Merkez Bankaları'ndan gelecek faiz kararları ve ECB Başkanı Trichet'nin konuşmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışındaki hızlı yükselişler karşısında dün kar satışlarına bağlı olarak geri çekilen İMKB'de alımların sınırlı kaldığı görülüyor.

Açılışını 13 puan düşüşle 55.225 puan seviyesinden yapan Ulusal-100 Endeks, en düşük 54.916 seviyesini test ederken, alımlarla yeniden artı bölgeye geçti. İşlem hacmi ise 216 milyon lira ile sınırlı.

Dün ABD'de yaşanan yükselişlerin ardından bugün ABD vadeli piyasada işlemler eksi bölgede geçiyor.

Alman anayasa mahkemesinin kurtarma paketlerine desteğin yasalara uygun olduğuna hükmetmesi sonrası hızlı yükselen Avrupa endeksleri yeni güne ise daha temkinli başladı. Endeksler artıda kalma çabası veriyor.

Asya piyasasında gün karışık görünümle sonlandı. Tokyo Borsası yüzde 0,34 artarak 8.793,12 puandan günü tamamladı.  Çin Şanghay Borsası yüzde 0,1 ve Hong Kong Borsası yüzde 0,78 geriledi.

Küresel piyasa güne yoğun gündemle giriyor.  Öğleden sonra İngiltere ve Avrupa Merkez Bankaları'ndan gelecek faiz kararları, ECB Başkanı Trichet'nin konuşması ve ABD Başkanı Obama'nın açıklamaları piyasaların yakın takibinde olacak.  Ayrıca ABD'de haftalık işsizlik ve temmuz ayı dış ticaret yine izlenecek veriler arasında yer alıyor.

Öte yandan yurtiçi piyasada gösterge faiz yüzde 7.89 bileşik seviyesinde yer alırken, Dolar/TL 1.77, Euro/TL 2.49 düzeyinde işlem görüyorlar.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir