Gözler seçim beyannamelerinde

AK Parti 'ikinci atılım' vurgusuyla seçim beyannamesini yarın açıklıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Canan SAKARYA

ANKARA -7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için siyasi partilerin milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmesinin ardından sıra adayların tanıtımı ve seçim beyannamelerinin açıklanmasına geldi. AK Parti “ikinci atılım” vurgusuyla seçim beyannamesini yarın açıklayacak.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin aylardır üzerinde çalıştığı seçim beyannameleri kamuoyu ile paylaşma zamanı geldi. AK Parti yarın Ankara Arena’da aday tanıtım toplantısının ardından seçim beyannamesini açıklayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘başkanlık sistemi’ başta olmak üzere bir bölümünü bizzat kendisinin kaleme aldığı seçim beyannamesinde yeni anayasa beyannamenin lokomotifi olacak. 2011 seçim beyannamesinde olduğu gibi bu seçim beyannamesinde de “2023 vizyonunun” yansıtılması beklenirken, özgür yeni bir anayasa,  ekonomi, mega projeler, demokratikleşme, aile politikaları, çözüm süreci AK Parti’nin seçim beyannamesinin temel başlıkları arasında yer alacak. AK Parti seçim beyannamesinde, AK Parti hükümetlerinin ikinci atılım dönemi vurgusunu da yapacak.

CHP seçim beyannamesini 19 Nisan’da ve HDP 21 Nisan’da açıklayacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 26 Nisan’da Almanya’ya gidecek ve seçim çalışmalarını buradan başlatacak. MHP'nin seçim beyannemesini mayıs ayının ilk haftasında açıklaması bekleniyor.