Grevdeki maden işçileri hastanelik oldu

Zonguldak'taki grevin 5'inci gününde 15 işçi hastaneye kaldırılırken 70 işçi eylemi sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maden işçilerinin 4 aydır maaşlarını alamaması nedeniyle iş bıraktıkları, çarşamba gününden beri kömür ocağından çıkmama ve açlık grevi yapma kararları halâ devam ediyor. 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 245 maden işçisi, geçen 4 Nisan'da iş bıraktı.

13 Nisan'da ise şirkete 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla yürürütülen soruşturma kapsamında kayyum atandı. Daha sonra sesini duyurmaya çalışan işcilerden 85'i geçen çarşamba günü maden ocağına girerek, ocaktan çıkmama ve açlık grevi başlattıklarını açıkladılar.  Grev yapan işçilerden 15'i rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Geride kalan 70 işçi maden ocağındaki grevi sürdürüyorlar. Işçilerin maaşlarını alana kadar grevi sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.

Maden ocağındaki işçilerin aileleri de tedirgin bekleyişlerine devam ediyorlar. Ocağa dışarıdan destek için gelen işçilerin girilmesine izin verilmiyor.

Maaşlar ödenip grev bitirilecek
kayyum heyeti il Emniyet Müdürlüğü'ne giderek soruşturma hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan kayyum heyeti, en son kayyum aranan Erba Madencilik'te satışa hazır olan 5 bin ton kömürün satılıp işçilerin maaşlarını ödeyip grevin son bulmasını planladıklarını söylediler.