Gül, Berdimuhammedov ve Aliyev'le buluştu

Cumhurbaşkanı Gül, üçlü görüşmenin öncesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile yaklaşık bir saat baş başa görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TÜRKMENBAŞI - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyaretinde bulunduğu Türkmenistan'da Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Avaza turizm bölgesindeki Serdar Otel'de gerçekleşen görüşmenin başlangıcında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Berdimuhammedov ve Aliyev ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Berdimuhammedov ve Aliyev'in dün gerçekleştirdikleri resmi görüşmeleri de memnuniyetle izlediklerini ifade eden Gül, "Bizim görüşmemiz de tüm Türk milletini eminim çok mutlu etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, üçlü görüşmenin öncesinde de Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile yaklaşık bir saat baş başa görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül'e, konakladığı Türkmenbaşı Oteli'nden ayrılmadan önce de Avaza turizm bölgesi ile ilgili bilgi verildi ve bölgede yapılması planlanan tesislerin maketi gösterildi.