Gül: Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş

Ankara ve Siirt'te düzenlenen saldırıları değerlendiren Cumhurbaşkaın Gül, "Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş, insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayan insanların yaptığı işler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Ankara ve Siirt'te düzenlenen saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunların insanlık dışı, hunharca ve kalleşçe yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte bu akşam Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff'un onuruna verdiği resepsiyondan sonra Türk gazetecilere saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bugün de biliyorsunuz Ankara'da yine böyle insanlık dışı bir saldırı... Burada tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğim şey, böyle hunharca yapılan, kalleşçe yapılan saldırılar bunlar. Ankara'nın ortasında insanlara yapılan, düğünden dönen insanlara yapılan... Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş, insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayan insanların yaptığı işler. Bunlar işte kendilerini bu şekilde hazırlıyorlar. Bu aslında tüm dünyada nefretle karşılanıyor. Sadece Türkiye'de değil. Bunu bilsin herkes ve hiçbir şekilde bunlara karşı devletimiz herhangi bir şekilde taviz vermeyecektir ve kararlılıkla bunların üstesinden gelecektir" şeklinde konuştu.

Bu saldırıları planlayanların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını ifade eden Gül, "Hala bunlara dünyanın bazı yerlerinde anlayışla bakanlar vardır. Onlar da nefret etmeye başladı bunlardan. O bakımdan bu çaresizliklerinin neticesidir. Bu zayıflıklarının neticesidir. Ne yapacaklarını bilmemelerinin neticesidir. Bu intihardır aslında yaptıkları Ankara'nın ortasında, dükkan ve iş yerlerinde masum insanlara karşı yaptıkları bu saldırılar. Bunlara karşı mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir