Gül'den barış mesajı

Bayram namazını Emirgan Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, bayramın bütün insanlığa, barış ve huzur getirmesini temenni ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ramazan Bayramına İstanbul'da giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camisi'nde kıldı.

Camiye oğlu Ahmet Gül'le birlikte gelen Gül'ü, cami önünde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı.

Gül, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün vatandaşların bayramını tebrik ettiğini belirterek, Ramazan Bayramının başta bütün vatandaşlar olmak, üzere bölgedeki tüm Müslümanlara ve bütün insanlığa hayırlar, iyilik, barış ve huzur getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Bayramların hususiyetinin, barışı huzuru, kardeşliği, saygıyı ve sevgiyi daim kılmak ve yaymak olduğuna vurgu yapan Gül, şunları kaydetti:

"Bunun da bütün ülkemizde yayılmasını ve güçlenmesini tabii ki hep arzu ediyoruz. O bakımdan bütün vatandaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum, bütün küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bayram günlerinin ayrı bir hususiyeti vardır. Hepimiz bunu idrak etmeliyiz ve bütün memleketimizde güzel bir havanın esmesi, huzurun esmesi yönünde, hep beraber elimizden geleni yapmalıyız. Birbirimizi ne kadar çok anlarsak, ne kadar çok sayarsak, o kadar çok bu ülkede huzur ve kardeşlik olur. Bunun için hep beraber elbirliği içerisinde çalışmamız gerekir, tekrar bütün vatandaşlarımın, hepinizin, sizlerin bayramını tebrik ediyorum."

Başbuğ'a müebbet hapis cezası verilmesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Beraber çalıştığımız sayın Genelkurmay Başkanıyla ilgili şüphesiz ki üzüntü duyuyorum" dedi.

Çocuklara bayram harçlığı

Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazının ardından Çınaraltı kafede bir süre oturduktan sonra Tarabya Köşkü’ne geçti.

Köşkün önünde bekleyen 50’yi aşkın çocuğu daha sonra korumalar Tarabya Köşkü’ne aldılar.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, köşke alınan çocuklarla bayramlaşarak, 20’şer lira bayram harçlığı verdiği öğrenildi.

Çocuklardan 14 yaşındaki Kubilay Güldiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ü bayramda ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Herkes sarılmıştı ben sarılamadım, özendim, gittim ‘sarılabilir miyim’ dedim. Beni kırmadı ve babam gibi sarıldım. Herkese 20 TL harçlık verdi. Fotoğraf çekildik toplu olarak. Benimle de ayrıca sarılırken fotoğraf çekildi” dedi.

Ramazan Dolu (12) isimli çocuk ise bayramlaşmanın güzel geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Gül’den 20 lira bayram harçlığı aldığını belirterek, “Çok fazla konuşmamız olmadı, herkes Cumhurbaşkanına 'baba' diyordu, güzel geçti” diye konuştu.