Gülen'den İşler'e 50 bin TL’lik tazminat davası

Fethullah Gülen, Başbakan Yardımcısı İşler’in 17 Mart tarihinde bazı gazetelerde yer alan açıklamalarının kendisine hakaret içeren ifadeler olduğu gerekçesiyle 50 bin TL’lik tazminat davası açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Fethullah Gülen, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. 

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dilekçede Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in 17 Mart tarihinde bazı gazetelerde yer alan açıklamalarının Gülen’e hakaret içeren ifadeler olduğu belirtildi. 

Gülen’in avukatı tarafından verilen dava dilekçesinde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in “Maalesef bizde cemaat bir akıl tutulması yaşıyor. Cemaat artık bitmiştir, bir başka yapı ortaya çıkmıştır. Yakın tarihimizde ne kadar kirli ve karanlık iş varsa, tehdit ve şantaj yaşanmışsa, arkasında bu yapının olduğu anlaşılmıştır. Artık karşımızda cemaat değil bir çete var. Devleti ele geçirmeye çalışan bir örgütle karşı karşıyayız. MGK da bu yapıyı tehdit olarak görmeye başladı. Bu çete Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklal ve milletimizin beka sorunu haline gelmiştir” sözlerinin müvekkili Fethullah Gülen’e hakaret olduğu savunuldu. 

"Paralel devlet ve Gülen'in örgüt lideri olduğu iddiası iftiradır” 

Dava dilekçesinde“17 Aralık 2013 yılında yapılan bir soruşturma işlemi sonrasında , Başbakan ve hükümet partisi mensupları tarafından illegal bir örgüt tanımlaması yapılmaktadır. Bu tanımlamaya göre ‘paralel devlet’ denilen illegal bir yapının ne kadar hukuka aykırı iş varsa yaptığı iddia edilmektedir. Bu paralel yapının liderinin de müvekkilimin olduğu iddia edilmektedir. Paralel devlet iddiası ve müvekkilimin örgüt lideri olduğu iddiası açık bir iftiradır” denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir