Güler Zere, serbest bırakıldı

Cezası sürekli hastalık nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül tarafından kaldırılan, Zere, Adana'daki özel bir hastaneye götürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Cezası sürekli hastalık nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin mahkum koğuşunda tedavi gören Güler Zere,  Adana'daki özel bir hastaneye götürüldü.

Cezasının kaldırılması üzerine avukatı Taylan Tanay ve yakınları Zere'nin bulunduğu Balcalı Hastanesine akşam saatlerinde gelerek, adli ve idari işlemleri takip etti.

Yaklaşık 3,5 saat süren bekleyişin ardından işlemlerinin tamamlandığı belirtilen Zere, Adana Tabip Odası üyesi bir grup doktor tarafından muayene edildi.

Yoğun enfeksiyon riski

Doktorlar tarafından yoğun enfeksiyon riski bulunduğu belirtilen Zere, daha sonra hastanenin morg kapısından bir tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkarıldı.

Yanında babası Haydar ve annesi Güllü Zere de bulunan Güler Zere'ye kapıda bekleyen bir grup tarafından çiçek verildi.

Zere, alkışlar ve atılan çeşitli sloganlar eşliğinde, kendisini bekleyen ambulansa bindirilerek, hastaneden ayrıldı.

Zere'nin Özel Ortadoğu Hastanesi'ne götürüldüğü, oradan da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine götürüleceği bildirildi.

Bu arda enfeksiyon riski nedeniyle Zere'nin yanında bulunan hekimler ve avukatlar, basın mensuplarından Zere'yi takip etmemelerini istedi.

4 mahkum serbest

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında kanser hastası Güler Zere'nin de bulunduğu dört mahkumun kalan cezasını kaldırdı. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, dosyaları Adalet Bakanlığınca gönderilen Nurettin Ateş'in felçli olduğunun, Şirin Aydın'ın vücudunun sol tarafını kullanamadığı ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığının, Fehmi Akar'ın istemsiz hareketler yaptığının ve desteksiz ayakta duramadığının, Güler Zere'nin ise kanser olduğunun hastaneler ve Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından tespit edilmesini ve bu kurumlarca düzenlenen raporlarda belirtilen ayrıntılı tıbbi bulguları dikkate alarak, ''sürekli hastalık'' sebebiyle kalan cezalarını kaldırdığı bildirildi.