Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

AUD/USD paritesi, 0.7345 desteğinden aldığı tepkiyle birlikte 0.7420 ara direnç bölgesine kadar yükseldi. Bugün sabah erken saatlerde Avustralya Merkez Bankası (RBA) tarafından 7 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen toplantıya ait tutanaklar açıklandı. Geçtiğimiz ay açıklanan toplantı tutanaklarına göre büyük ölçüde bir değişiklik içermeyen metinde ilerleyen süreçte istihdamda kısmi toplanma yaşanabileceği ve azalan yatırımlardan dolayı büyüme oranında yavaşlama olabileceğinin altı çizilmiş durumda. Sabah karşı açıklanan tutanaklar paritede üzerinde büyük bir hareketlilik yaratmadı. Paritenin ABD kanadında ise bugünde ekonomik takvimin sakin devam ettiği görülüyor. Son saatlerde Dolar Endeksinde yaşanan gerileme ise paritede alışların ön plana çıkmasına neden olmuş durumda.

AUD/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 0.8160 seviyesinden başlayan düşüş trendi aşağısında fiyatlanmaya devam eden paritenin kırılma sonrasında teknik olarak hedef bölgesine gelmiş olduğu görülüyor. 0.7600 ile 0.7850 fiyatları arasında devam eden yatay hareketi kırdıktan sonra 0.7350 olan hedef noktası kadar geri çekilen paritede, 0.7345 / 0.7495 arasından yeni bir yatay hareket oluşumu başlayabilir. Bu alan içine alt banttan gelen tepki alımlarında 0.7475 ve 0.7495 ilk direnç bölgesini oluşturmuş konumda. Aşağı alanda ise 0.7325 seviyesinin altına geçilmesi yeni bir satış baskısının başlamasına neden olabilir.

Destekler: 0.7420 / 0.7390 / 0.7345
Dirençler: 0.7475 / 0.7495 / 0.7585

tablo-orta.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/