Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag 
İntegral Menkul Değerler / Analist

Avustralya’da açıklanan enflasyon verisi AUD/USD paritesinde satış baskısını arttırdı. Sabah saatlerinde açıklanan 2.çeyrek enflasyon rakamlarını incelediğimizde, çeyreklik bazda %0.2’den %0.7’ye ve yıllık bazda ise %1.3’den %1.5’e artış görülmekte. Avustralya’da enflasyon %2-3 hedef aralığında bulunuyor. Açıklanan verilere bakıldığında, enflasyon hedefine doğru kademeli bir şekilde yaklaşıldığı görülüyor. Ancak Avustralya Merkez Bankası(RBA), Fed gibi faiz artırımı ile gündemde olmadığı için, enflasyon verilerindeki artış Avustralya Doları açısından olumsuz algılanmaktadır. Bu nedenle, verinin açıklanmasının ardından AUD/USD paritesinde 0.7440 seviyesinden geri çekilmeler görüldü. Ayrıca, geçtiğimiz haftadan bu yana güçlenen ABD Dolarındaki etkide AUD/USD paritesindeki yükselişi kısıtlamaya devam ediyor. Yarın Avustralya’da önemli bir veri takvimi bulunmazken, ABD kanadında açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek. 

AUD/USD paritesini teknik olarak incelediğimizde, Dolar endeksinin 98.00 direncini zorluyor olması AUD/USD paritesinin yukarı yönlü hareketlerini engellemeye devam ediyor. ABD Dolarının güçlenmeye devam etmesi paritede satış baskısını hızlandırabilir. Bu durumda paritede 0.7340/0.7325 destek noktalarını takip ediyor olacağız. Ancak Dolar endeksi 97.50 bölgesinin altına gerilemesi durumunda AUD/USD paritesinde 0.7400/0.7460 direnç aralığı ön plana çıkabilir. 

Dirençler: 0.7400/0.7460/0.7500

Destekler: 0.7340/0.7325/0.7300

3-343.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.