Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, İngiltere Merkez Bankası Başkanı M.Carney’ın açıklamaları sonrasında Sterlin’de yaşanan değer artışıyla birlikte 1.56 seviyesine kadar yükseldi. İngiliz Parlamentosu hazine komitesinde konuşma yapan M.Carney’in hane halklarının yüksek faize olan duyarlılığın izlenecek olduğunu belirtmesi ve faiz artışının giderek yaklaştığını söylemesi Sterlinin Dolar karşısından değer kazanmasına neden oldu. Carney aynı zaman faizlerin yükseleceği beklentisine göre hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Gün içinde İngiltere’de açıklanan veriler incelendiğin ise yıllık enflasyon oranının yeniden %0.0 seviyesine gerilemiş olduğu ve çekirdek enflasyon oranında da 0.1 puan azalma yaşandığı görülüyor. İngiltere perakende fiyat endeksinde bir değişim olmazken, ÜFE oranı yıllık bazda 0.1 puan artışla %-1.5’e yükselmiş durumda. Enflasyonda yaşanan gerileme her ne kadar Sterlin’de kısmi bir zayıflama yaşanmasına neden olmuş olsa da Carney’in açıklamaları piyasada Sterlin için olumlu havanın oluşmasına neden oldu. Paritenin ABD kanadında ise bugün açıklanan perakende satış oranında yaşanan düşüş Dolar’da değer kaybı yaratmış durumda. Geçtiğimiz ay %1.2 olarak açıklanan veri %1.0’a revize edilirken Haziran ayı verisi %-0.3 olarak açıklandı. Çekirdek perakende satışlarda revize edilen %0.8’den %-0.1’e gerilemiş durumda. ABD verileri ardından paritenin 1.5638 seviyesindeki dirence yaklaştığı görülmekte.

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.59 bölgesinden başlayan düşüş trendinin kırılmış olduğu görülmekte. 1.5170 ile 1.5930 arasında yapılana Fibonacci hesaplamasına göre 1.5640 bölgesinden geçen 38,2’lik dilimde yavaşlama gösteren parite fiyatının bu direnci kırması durumunda 1.5660 ve 1.5750 direncine doğru yükselişe geçtiği görülebilir. Teknik göstergelerden MACD’nin düşüş trendinin kırılmasına paralel olarak pozitif bölgeye geçtiği görülmekte, bu kapsamda trendin sonlanmış olduğu düşünülebilir. Kırılan düşüş trendine yaşanabilecek geri dönüş hareketinde ise 1.5560 – 1.5540 aralığı destek olarak takip edilebilir.  Bu bölgenin aşağısında ise 1.5350 seviyesi ilk ana destek bölgesi konumunda bulunuyor. 

Destekler: 1.5600 / 1.5550 / 1.5460
Dirençler: 1.5640 / 1.5660 / 1.5750

887-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/​