Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu - İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

USDTRY kuru psikolojik 3 direncinin üzerinde seyrediyor. Güvenlik endişeleri nedeni ile oluşan olumsuz algının etkisiyle sabah Asya piyasalarında 3.0452 seviyesini görerek yeni bir tarihi rekor oluşturdu. Ancak USDTRY’nin 3 seviyesinin üzerine yerleşmesi durumunda önümüzdeki günlerde teknik olarak yukarı denemeler devam edebilir. Bununla birlikte global piyasalarda GOP para birimlerindeki değer kaybı da devam ediyor. Gelişen ülkelere yönelik olumsuz rüzgar içeride USDTRY kurunu da yukarı iten diğer önemli bir faktör. Böyle bir ortamda içeride TL’yi pozitif ayrıştıracak önemli bir hikayemizin mevcut olmaması TL’deki kırılganlığın artmasına neden olmakta. ABd Dolar endeksinin 96.35 direncinin hemen altında inatçı bir şekilde seyrettiğini izliyoruz. Bugün ABD piyasalarının kapalı olması nedeni ile dolar kanadı sakin. Buna karşın dolar endeksinin 96.35 seviyesini kırması durumunda ise USDTRY kurunda yukarı ataklar tekrar etkili olabilir.

Teknik olarak 3 seviyesinin üzerindeki seyirlerin kalıcı olması durumunda USDTRY kuru yukarı denemelerine devam edebilir. Bu durumda 3.0452 tarihi zirvesi önemli direnç olurken hemen üzerinde 3.0463 seviyesinden geçen kanal direnci takip edilecek. Aşağıda ise 3 desteği oldukça güçlü bir destek olabilir. USDTRY kurunun 3 seviyesinin altına gerilemesi durumunda 2.9840 seviyesine doğru gevşemeler görebiliriz. Önümüzdeki günlerde USDTRY’nin 3 seviyesinin üzerinde kalıcı olup olmayacağı önemli olacak.

Dirençler: 3.0452/3.0463
Destekler: 3.00/2.9840/2.9770

tablo-1-022.jpg
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir