Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti 

ABD ham petrolü ABD’de açıklanan stok verileri ile birlikte volatilitesini artırdı. Verinin detayı incelendiğinde stoklardaki azalmanın beklentilerin üzerinde 5,45 milyon varil gerçekleştiği görülüyor. Stokların azalmasındaki etkene bakıldığında ithalatın günlük 839 bin varillik azalış dikkat çekiyor. Üretimde günlük 11 bin varillik azalış de göze çarpıyor fakat ana etken ithalattaki düşüş. Rafinerilerin talebine bakıldığında da 117 bin varillik düşüş görülüyor. Genel görünüm arz fazlasının devam ettiğine işaret ediyor. Fakat verinin karmaşıklığı kısa vadeli tepkileri beraberinde getirebilir. OPEC cephesinde ise İran’ın üretimini artırmak istemesi petroldeki yukarı yönlü hareketleri sınırlıyor.

WTI teknik olarak incelendiğinde düşen kanal içerisinde fiyatlamanın devam ettiği görülüyor. Yukarı yönlü hareketlerde 39,75 direnci öne çıkarken, bu seviyenin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 40,50 ve 41,80 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmede ise 39,00 / 38,30 / 37,70 destekleri dikkat çekmekte.

Dirençler: 39,75 / 40,50 / 41,80
Destekler: 39,00 / 38,30 / 37,70

tablo-son-004.jpg
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir