Güney Kore, faizi değiştirmedi

Güney Kore Merkez Bankası, küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizliği dikkate alarak yüzde 2,25 oranındaki gösterge faizde değişiklik yapmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL- Güney Kore Merkez Bankası, gösterge faiz oranını değiştirmedi.

Merkez Bankası, küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizliği gözönünde bulundurarak yüzde 2,25 oranındaki gösterge faizde değişikliğe gitmedi. Banka geçen ay gösterge faiz oranını yüzde 2'den yüzde 2,25'e yükseltmişti.

Banka tarafından yapılan açıklamada, bazı Avrupa ülkelerindeki borç sorunlarının azalmasına rağmen riskin halen sürdüğü, önemli ülkelerde ekonomik faaliyetteki yüksek oynaklığının risk faktörü görevi görmesinin gözardı edilemeyeceği belirtildi.

Merkez Bankası, her ne kadar faiz oranını değiştirmese de, enflasyonun gelecek yıl yükseleceği uyarısını sürdürdü. Bankanın tahminine göre, enflasyon bu yıl yüzde 2,8 ve gelecek yıl yüzde 3,4'e yükselecek.

Güney Kore Merkez Bankası, küresel finansal krizle mücadele için gösterge faiz oranını Ekim 2008'de indirmeye başlamış, Şubat 2009'dan itibaren 17 ay süreyle yüzde 2'de tutmuştu. Banka, geçen ay bu oranı yüzde 2,25'e yükseltmişti.

Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi Güney Kore, küresel kriz döneminde daraldıktan sonra altı çeyrektir büyüyor. Bu yıl ilk çeyrekte yüzde 2,1 büyüyen ekonomi, inşaat sektöründe daralma ve hükümet harcamaları ile hizmetlerde düşük büyümeyle ikinci çeyrekte yüzde 1,5 büyümüştü.

Merkez Bankası, ekonominin bu yıl yüzde 5,9 büyümesini bekliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir