Günün ajandası

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Sanayi Üretimi: Ocak ayına %0.5 artış kaydeden veri, sonraki iki ayda %0.2 ve %0.1 seviyelerine geriledi. Nisan ayı için piyasada oluşan beklentilerin medyan değeri %0.9 seviyesinde bulunuyor. Almanya Sanayi Üretimine dair açıklanacak olan artış oranının yükselmesi, Euro'da değer kazancı yaşanmasına neden olabilir. (09.00) 

Türkiye Sanayi Üretimi: Sanayi kuruluşlarının son dönemde gerçekleştirmiş olduğu üretim miktarını gösteren, sanayi üretimi verisinde yükseliş yaşanması durumunda ülke para biriminin değer kazanması beklenmektedir. Sanayi üretimi son olarak Mart ayında %4.70 artış gösterirken, beklentiler Nisan ayında %3.1 büyüme olacağı yönünde. Sanayi üretiminin geçtiğimiz döneme göre azalması Türk Lirasının değerini aşağı yönde etkileyebilir. (10:00)

Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güveni: Euro Bölgesi içerisinde piyasa analistlerinin ve kurumsal yatırımcıların beklentilerini ve ekonomiye duyduğu güveni ölçen bir ankettir. 2008-2009 kriz yıllarında -40 düzeyine kadar gerileyen endeksin, 10 yıllık ortalaması 0.2 düzeyinde bulunuyor. Mayıs ayında 19.64 olarak açıklanan verinin Haziran ayı beklentisi 18.9 seviyesinde ağırlık kazanmış durumda. (11:30)

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr