Gür: KOBİ'lerin kredideki payı artmalı

Akbank'ın "KOBİ'ler İçin Yeni Fırsat-KOBİ'lerin Halka Arzı" konulu toplantısı Hilton’da yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, KOBİ'lerin tüm işletmeler içindeki yerinin neredeyse yüzde 100, istihdam içerisindeki payının yüzde 80 civarında bulunduğunu, toplam kredilerden aldıkları payın ise sadece yüzde 24 olduğunu belirterek, KOBİ'lerin kredilerden aldıkları payın kesinlikle artırılması gerektiğini kaydetti.

"KOBİ'ler İçin Yeni Fırsat-KOBİ'lerin Halka Arzı" konulu toplantı, banka şube müdürleri ve KOBİ temsilcilerinin katılımıyla Hilton Oteli'nde yapıldı.

Gür, bu çerçevede, KOBİ'lere halka arz ile fon temini, sürdürülebilir büyüme, bilinirlik gibi birçok konuda rekabet avantajı sağlayan Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) ve KOSGEB'in GİP için sunduğu KOBİ destekleri hakkında bilgi vermek üzere toplantı düzenlediklerini anlattı.

KOBİ'lerin tüm işletmeler içindeki yerinin neredeyse yüzde 100 civarında olduğunu, istihdam içerisindeki payının yüzde 80'e ulaştığını belirten Gür, ancak KOBİ'lerin toplam kredilerden aldığı payın gelişen ve gelişmiş ülkelerin tersine sadece yüzde 24 düzeyinde olduğuna işaret etti.

Gür, "KOBİ'lerin toplam üretim ve istihdam içindeki paylarını göz önüne aldığımızda kredilerden aldığı payın kesinlikle artırılması gerekiyor" dedi.

GİP'in rolü büyük

Günümüzde KOBİ'lerin gelişmesi için kredilerin yanı sıra diğer finansman alternatiflerinin de öne çıktığını belirten Gür, "halka açıklığın artırılması"nın bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

Halka açıklığın artırılmasının Türkiye'nin büyüme potansiyelinin geliştirilmesinde önemli adım olacağını düşündüklerini belirten Gür, bu anlamda GİP'in rolünün büyük olacağını söyledi.

KOSGEB'in KOBİ'lerin halka açılmalarını teşvik etmek amacıyla önemli bir fırsat sunacağını da anlatan  Gür, KOBİ'lerin halka arza ilişkin yüklendikleri bazı maliyetlerin KOSGEB tarafından belirlenecek bir model doğrultusunda geri ödemesiz olarak karşılanacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir