Gürcü gazeteci, Köşk'te zor anlar yaşadı

Cumhurbaşkanlığı bekleme salonunda tören için bekleyen Gürcü gazeteci Sophiko Jajanashvili, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen bir kadının ani saldırısına uğradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çankaya Köşkü'nde bugün hareketli dakikalar yaşandı. Cumhurbaşkanlığı bekleme salonunda tören için bekleyen Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu Başdanışmanı Sophiko Jajanashvili, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Berat D. (40) adlı kadının saldırısına uğradı. 

Alınan bilgilere göre, Berat D., "Akli dengesinin yerinde olmadığını ve ekonomik zorluk yaşadığını" beyan ederek yardım istemek üzere Cumhurbaşkanlığına geldi. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Dairesi'nden bir yetkili ile görüşen Berat D., görüşme bittikten sonra ayağa kalkarak Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili’nin ziyareti için Türkiye’ye gelen Gürcü gazetecilere doğru yöneldi. Daha sonra bekleme salonundaki Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın Ofisi Başdanışmanı olduğu öğrenilen Sophiko Jajanashvili'ye aniden saldırdı.  Cumhurbaşkanlığı korumaları, Berat D.’i gözaltına aldı.

Gürcü gazeteciye saldırdıktan sonra gözaltına alınan Berat D.’nin ilk sorgusunda, “Üzerime geldiğini gördüm. Bana zarar vereceğini sanarak kendimi korumaya çalıştım” dediği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir