Guus Hiddink imzayı attı

Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink, "Türk futbolu çok daha iyi yerlere gelecek. En kısa sürede ekibimle birlikte çalışmaya başlayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk Milli Takımı ile anlaştığının açıklamasından 26 gün sonra İstanbul'a gelerek, basın önünde imza attı.

Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de TFF Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, dünya çapında çalıştığını, kendisine farklı tekliflerin de olduğunu belirterek, ''Bir yere giderken hep içimdeki hislere göre davranırım. Bütün ülke iyi sonuçlara kendini adamış durumda. Benim için en önemli şey insanların buna gösterdikleri tutku ve adanmışlık. Buraya gelmeden önce Mahmut beyle kimlerin düşünüldüğünü konuştum. Gelirken biraz düşündüm, ama çok fazla düşünmedim. TFF ile birlikte çalışmaktan çok mutluyum'' diye konuştu.

Hiddink, toplantıda gösterilen videoda vatandaşların kendisi hakkında söylediklerini anlayamadığını, ancak pek çok kişi Türk Milli Takımı'nın güzel geleceğine olan inancını belirttiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Videoda Türkiye'de çalıştırdığım Fenerbahçe'den de bahsedildi. Tabii ki Fenerbahçe'de çok da güzel şeyler olmadı. Türkiye'deki ilk maçımızda çok büyük bir yenilgiye uğramıştık. O zaman insanlara sorsanız 'Lütfen evine git' derlerdi. Zamanla çok şey değişti. 20 yılda çok tecrübe kazandım. Burada olmaktan çok mutluyum. İnsanın geçmişini unutmaması lazım. Geçmişimde çok şey öğrendim, ama geleceğe bakmalısınız. Türk futbolunun geleceği çok daha iyi olacaktır. Yakın geçmişte Türk futbolu ile yapılanları gördüm. Projeler gerçekten çok güzel. Hollanda Federasyonu'nda TFF'nin 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığıyla ilgili sunumunundan çok etkilendim. 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için toplum ve hükümet tarafından çok büyük heves olduğunu gördüm. Türk futbolu çok daha iyi yerlere gelecek. En kısa sürede ekibimle birlikte çalışmaya başlayacağız. Eylül ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için çalışmalara büyük bir hızla başlayacağız.''

Açıklamaların ardından Hiddink ile Özgener, basın önünde sözleşmeye imza attı.

Özgener: Hiddink'e ''Hoşgeldin'' diyoruz

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hiddink ile birlikte Four Seasons Otel'de düzenlediği basın toplantısında 20 yıl aradan sonra Türkiye'de tekrar çalışacak Hiddink'e ''Hoşgeldin'' diyerek başladığı konuşmasında, ''Antrenör olarak elde ettiği bilgi ve birikimi bundan sonra milli takım için harcayacağından mutluluk duymaktayım'' dedi.

Başkan Özgener, bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir sürecin geride kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Geçtiğimiz yılın ekim ayında başlayan süreç nihayete erdi. Bu süreçte pek çok isim ortaya atıldı. Ancak biz 21 Ekim 2009 tarihinde milli takımdaki arayışlarımızın kişilerle değil, sistemle ilgili olduğunu söylemiştik. Milli takım için en doğru teknik modeli oluşturduktan sonra bu model için en doğru isim üzerinde çalışmalar yapılacaktı. Başta milli takım olmak üzere Türk futbolunun tüm sportif yapılanmasını ele aldık. Araştırmalar yaptık. Modeller geliştirdik. Daha önceki açıklamalarımızda da Türk futbolunun başarıyı yakalayacak gücü olduğunu, ancak bu başarıları kalıcı ve istikrarlı hale getirmek gerektiğini belirtmiştik.''

İstikrar sorununu çözebilmek için belirli bir teknik model oluşturduklarını kaydeden Mahmut Özgener, ''Bir plan oluşturduk. Teknik adam arayışlarımızı bu plana göre sürdürdük. Yeni model birçok paydaşın bir araya gelmesiyle oluştu. Milli takımlar teknik direktörünü bu modelin önemli bir konumu olarak konuşlandırdık. Bugün de oluşturduğumuz bu yeni teknik modelin en önemli parçasıyla bir araya geldik'' diye konuştu.

"Hiddink'e güvenimiz sonsuz"

(A) Milli Takımı'nın Belçika ile Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yaptığı maçın hemen ardından kamuoyuyla paylaştıkları görüşleri hatırlatan Özgener, ''Türk milli takımlarında yeniden görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek, en önemlisi istikrarlı kılacak deneyim ve birikime sahip biri olacak demiştik. Futbolumuzu koyulan bu hedeflere yetenek ve bilgileriyle taşıyacak Hiddink ile yan yanayız'' dedi.

Federasyon olarak yeni teknik direktörleriyle el ele vererek yeni dönemde istikrarlı başarılar yakalamaya çalışacaklarını kaydeden başkan Özgener, ''Güvenimiz sonsuz. Yeniden yapılanma tamamlandı. Türk futbolu adına çok önemli süreç sona erdi. Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Türk futbolu için bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ait değil. Bu anlamda futbol ailesinin tüm paydaşlarının biraraya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli. Herkesin bu dönemde bize destek vermesini istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir