Güzel gelişmeler olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ÇANAKKALE - Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Güzel gelişmeler var, daha iyi olacak. İnşallah hep beraber o güzel günleri yaşayacağız" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin Biga ilçesinde, kent meydanında gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Filistin ve Suriye halkının yanında olduklarını söyledi. 
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Bize diyorlar ki, Filistin'le neden bu kadar ilgilisiniz? Evet Filistin'le çok ilgiliyiz. Çünkü şurada, yanı başımızda, Çanakkale şehitliklerinde Gazzeli, Kudüslü, Nabluslu şehitler var. Bize diyorlar ki, Suriye ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz? Çünkü burada, Çanakkale'de, Şamlı, Halepli, Hamalı, Humuslu şehitler var. Filistin'e gidin, orada Mehmetçiğin kabri var. Suriye'ye gidin, orada Mehmetçiğin şehitliği var. Biz işte böyle bir tarihe, böyle bir geçmişe, böyle bir kardeşlik tasavvuruna sahibiz. 98 yıl önce, onlar nasıl ki bizim zor zamanımızda Çanakkale'ye koştuysa elbette bugün de biz, zor zamanlarında onların yanında olacağız. Biz, Suriye halkının yanındayız, zalim Esed'in yanında değil, diktatörlerin yanında değil. O diktatörlerle şu anda 100 bine yakın insanı öldüren diktatörle yan yana kol kola resim çektirenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Ana muhalefetin lideri. Kimler nerede dolaşıyor, hamdolsun biz nerede dolaşıyoruz. Kendi halkına kurşun sıkanların, ölüm saçanların yanında olanlar belli. Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmadık, biz hakkın, haklının, mazlumun ve mağdurun yanında olduk ve onların yanında olacağız. Çünkü Çanakkale bize bunu emrediyor. Çünkü Çanakkale destanı bize bunu anlatıyor. Dikkat edin bunlar Diyarbakır'a gidemezler, gitmezler, bunlar Diyarbakır'da milletin gönül diliyle, milletle muhabbet edemezler ama bunlar şu andaki Şam'a gider ve orada zalim, eli kanlı diktatörle aynı fotoğraf karesine girerler."  
 
[PAGE]
 
"Şehitlerin izinden yürüyen bir hükümetiz"
 
Şehitlikte kardeşçe yatan şehitlerin hatırasını yaşatmak, onların tesis ettiği kardeşliği yüceltmek için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Dikkat edin kendilerine milliyetçi diyenler, gelip bu şehitliklere sahip çıkmadılar. Kendilerine ulusalcı diyenler, gelip şu Çanakkale ruhundan nasiplenmediler. Barıştan, demokrasiden bahsedenler, gelip buradaki Diyarbakırlı, Vanlı, Batmanlı, Şanlıurfalı şehidi görmediler. Biz, şehitlerine kulak veren, şehitlerinin izinden yürüyen bir hükümetiz. Onlar şehitlerin hatırasına sahip çıkmasalar da biz var gücümüzle o kardeşliğe, o tarihe, o şehitlerin hatırasına sahip çıkacağız. Onlar, terörün sona ermesine, anaların gözyaşının dinmesine engel oldukça, biz inadına bu terörü, bu gözyaşını bitirmenin mücadelesini vereceğiz. Onlara rağmen vereceğiz. Biz milletimize karşı sorumluyuz. Biz şehitlerimize karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder, ama biz şehitlerimize sahip çıkarız. Onlar gençleri ölüme göndermenin mücadelesini verir, biz ise gençleri yaşatmanın mücadelesini veririz. Bu süreçte, terörü bitirme sürecinde, Çanakkale'den destek bekliyor, Çanakkale'den dua bekliyoruz. Muhalefet bizi isterse yalnız bıraksın, yeter ki sizler, milletimiz bizimle beraber olsun, bize bu yeter. Siz yanımızda olursanız, biz bu işi bitiririz, Allah'ın izniyle çözeriz ve çözüyoruz. Güzel gelişmeler var, daha iyi olacak. İnşallah hep beraber o güzel günleri yaşayacağız, hiç endişeniz olmasın. İnşallah bu süreci hayırlısıyla neticeye ulaştırıp, bütün gücümüzle imkanlarımızla topyekün milletimizin gelişmesi, ülkemizin kalkınması için kullanacağız."
 
Başbakan Erdoğan, yarın anıtta yapılacak tören için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çok farklı bir çalışma yürüttüğünü  belirterek, Türkiye genelindeki hafızları devreye sokarak, 250 bin hatmi şerifle şehitlerin yad edileceğini anlattı. 
 
Erdoğan, "Yarın orada başka bir manevi havayı teneffüs edeceğiz. İnanıyorum ki bunlar bize birçok kapıları açacak. Bu kapıların açılmasıyla asla dönüş, yeniden bir ayağa kalkış ve bereketlerin yeniden tahakkuku, bunlar hep birlikte gelişiyor, hep birlikte olacak" ifadelerini kullandı.