Haberal'ın hastane odasını 6 saat aradılar

Akşam saatlerinde başlayan arama, sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasında polis tarafından arama yapıldı. Akşam 21.00 sularında başlayan arama, yaklaşık 6 saat sürdü. Arama sırasında, odada Adalet Bakanlığı müfettişlerinin de bulunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Haberal'ın enstitüdeki odasında savcı nezaretinde yapılan arama çalışması, polis kamerası tarafından da görüntülendi. Polis ekipleri, bazı bilgisayar ve dosyalara incelenmek üzere el koydu, hastanenin kayıt defterinin de fotokopisi çektirildi.

Aramayı yapan polis ekipleri, hastane çıkışında herhangi bir açıklama yapmadı, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Soysal Bayraktar ise arama nedeniyle Haberal'ın sağlığının olumsuz etkilendiğini, monitöre bağlanmak zorunda kaldığını söyledi.

Otoparktaki araç da arandı

Hastane otoparkında Haberal'a ait olduğu iddia edilen bir otomobilde arama yapıldığını ifade ederek, otoparkta neden otomobilinin bulunduğunun sorulması üzerine Prof. Dr. Haberal'ın refakatçisi olduğunu belirten bir kişi, "Otoparkta bir araç arandı, benim aracımdı. Ben Sayın Haberal'ın refakatçisiyim. Ne aradıklarını bilmiyorum, onu onlara sorun. Yalnızca bir müzik cd'si aldılar" dedi.

Bayraktar, doktorların ifadelerine başvurulduğuna şahit olmadığını ifade etti, Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevkine ilişkin soruyu, "Eğer gerçekten hukuka saygılıysa hukuk düzenimiz, Adli Tıp Kurumundan ilgili mütehassıs elamanlarının gelip burada muayene etmeleri gerekir" diye yanıtladı.

Bayraktar, arama sırasında savcı bulunmadığını söyledi, "Ben savcıyım diye kendisini tanıtan kimse olmadı" dedi.

Prof. Dr. Haberal'ın arama nedeniyle son derece üzgün olduğunu bildiren Bayraktar, "Bunun hukuka aykırı bir işlem olduğunu belirtiyor ve hukuka uymamanın çok tipik bir örneği olduğu söylüyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir