Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan kazıya ara verildi

Yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler'in basında yer alan iddiaları üzerine başlattılan kazıya ara verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HABUR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler'in basında yer alan iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan kazıya ara verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, 1990'lı yıllarda Silopi'de bazı kişilerin öldürülmesiyle ilgili olarak Habur Sınır Kapısı atış alanı mevkisinde Silopi Cumhuriyet Savcılığınca bir süre önce başlatılan keşif çalışmalarından sonra bu sabah başlatılan ve havanın kararmasıyla ara verilen kazının yarın devam edeceği bildirildi.

Silopi Cumhuriyet Savcısı Nazir Kuş ile beraberinde Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, avukatlar Kamil Özdemir ve Nazan Birlik'in katılımıyla yapılan kazıda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Beğler'in gazetelerde çıkan iddiasını suç duyurusu olarak kabul edip, bir süre önce soruşturma kapsamında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazıda, Beğler'in bazı kişilerin Hezil Çayı'na ayağına taş veya ağır bir şey bağlanarak atıldığı yönündeki iddiaları üzerine söz konusu bölgede kazı yapılması istenmişti.

Beğler'in bazı basın yayın organlarında yer alan ifadelerinde, iş adamları Halil Birlik ve Mehmet Bilgiç'in Silopi'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle öldürülüp gömüldüğü ileri sürülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir