Hafta başında sıcaklıklar düşecek

Bu geceden itibaren Balkanlar'dan gelecek soğuk hava etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Hava sıcaklığının yarın iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta 5 ila 7 derece azalmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yarın yurdun büyük bir bölümünde, genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu (Bursa ve Bilecik çevreleri başta olmak üzere), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) ile Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.

Yarın görülecek yağışların; Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu), Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Merzifon), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş) ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı, soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının yarın iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta 5 ila 7 derece azalması beklenirken, bugün özellikle güney ve iç bölgelerde etkili olan lodos fırtınasının yarın etkisini kaybedeceği ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyıları başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde poyrazın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşların kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.