Hak-İş: Kıdem tazminatı güvence altına alınmalı

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, kıdem tazminatının kaldırılması gibi bir yaklaşım içinde olmadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Kıdem tazminatının kaldırılması, yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşım içinde asla değiliz, olmamız da düşünülemez. Kıdem tazminatını istisnasız her bir çalışan için güvence altına alacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı bir sistemin kurulmasından yanayız" dedi.

Hak-İş 12. Olağan Genel Kurulu, JW Marriot Otel'de başladı.

Arslan, Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmasında, Yeni Anayasa'da sendikal hakların özüne dokunan yasaklamalardan kaçınılmasını ve uluslararası normlara uygun sağlam güvenceler getirilmesini istedi. Yeni Anayasa ile Türkiye'nin ileriye doğru yürüyüşünün hızlanarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Arslan, TBMM'de yeni Anayasa konusunda sivil toplum örgütlerinin, görüş, öneri ve katkılarının alınacağı bir mekanizmanın kurulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Arslan, kıdem tazminatı haklarının garanti edilmesinden yana olduklarını belirterek, "Kıdem tazminatının kaldırılması, yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşım içinde asla değiliz, olmamız da düşünülemez. Hak-İş olarak, kıdem tazminatını istisnasız her bir çalışan için güvence altına alacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı bir sistemin kurulmasından yanayız" diye konuştu.

Türkiye'de milyonlarca insanın kıdem tazminatı hakkını yargıda aramak zorunda kaldığını ifade eden Arslan, "Hak-İş olarak, kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak şekilde, çalışanların mağduriyetin giderecek bir çözümden yanayız" dedi.

Arslan, taşeron şirketlerde çalışanların sendikal örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması, buralarda çalışan işçilerin haklarının güvence altına alınması gerektiğini de kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir