Halkbank: Promosyon cezası almayız

Halkbank, "Pamukbank'ın eylemleri nedeniyle bankamıza ceza verilmesi hukuken mümkün değil" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halk Bankası, Rekabet Kurumunun soruşturmasıyla ilgili ceza ile karşılaşılmayacağı açıklamasını yaptı.

Halk Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, bazı bankaların promosyon işlemlerinden dolayı Rekabet Kurumunun birtakım cezai işlemlerine muhatap olacağına dair haberlerde Halkbank'ın da adının geçtiği hatırlatıldı.

Rekabet Kurumu'nun söz konusu soruşturmasında, Halkbank'ın herhangi bir rekabete aykırı eylemde bulunmadığı, mali ceza ile de karşılaşmayacağı belirtilen açıklamada, soruşturmaya Halk Bankasının dahil edilmesinin nedeninin, banka tarafından gerçekleştirilen eylemler olmadığı belirtildi.

Bunun nedeninin 2004'te bankaya devrolan Pamukbank'ın, devir öncesi dönemde, 2001 ve 2002 yıllarında gerçekleştirdiği iddia edilen ve zaman aşımına uğramış eylemler olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu itibarla Pamukbank'ın bu eylemleri nedeniyle bankamıza ceza verilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır. Rekabet Kurumu Soruşturma Heyeti, Rekabet Kurulu Başkanlığı'na sunduğu Soruşturma Raporu'nda; 'Pamukbank T.A.Ş'nin 2001 ve 2002 yıllarında anlaşmaya dahil olduğu tespit edilmesine rağmen, ihlalin gerçekleştiği tarihte yürürlükte olan 4054 sayılı Kanunun mülga 19. maddesinde öngörülen 5 yıllık zaman aşımı süresi dolması nedeniyle, söz konusu bankanın eylemlerinden dolayı Halk Bankası A.Ş'ye ceza verilmesine gerek olmadığı' yönünde görüş bildirmiştir.

Ayrıca, bankamız ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş'nin devri aşamasında akdedilen protokol hükümleri gereğince, halen devam eden soruşturmanın tüm sonuçlarından TMSF sorumlu olacağından, mezkur soruşturmanın bankamızın mali yapısı açısından olumsuz bir etkisi bulunmamaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir