Hamaney'e göre hareketler 'halkın uyanışı'

İran'ın dini lideri Hamaney'e göre, Afrika ve Ortadoğu'daki ayaklanmalar Avrupa'ya kadar yayılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ''Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinin Avrupa'ya kadar yayılacağını'' söyledi.

Devlet televizyonunun haberine göre, Hamaney, ülke genelinden kendisini ziyarete gelen binlerce öğretmene hitaben bugün yaptığı konuşmada, bölgedeki halk hareketlerine değindi.

Asya'nın batısı ile Kuzey Afrika'daki halk hareketlerini ''halkların uyanışı'' olarak tanımlayan Hamaney, ''Bu uyanış hareketi, kesinlikle Avrupa'nın kalbine kadar yayılacak'' dedi.

Hamaney, ''Avrupa halkları, kendilerini siyonistlerin ve ABD'nin siyasi, kültürel ve iktisadi politikalarına kayıtsız şartsız teslim eden yönetici ve siyasetçilere karşı ayağa kalkacak'' ifadelerini kullandı.

Hamaney, ''bölgedeki halk hareketlerinin İran halkının devriminden ilham aldığını ve bu büyük hareketin bir devamı niteliğinde olduğunu'' kaydetti.

Halkların uyanış hareketinin Avrupa'da da mutlaka görüleceğini belirten Hamaney, İran'ın ''Yüce hedefleri, kararlılığı, güçlü imanı ve ahlaklı insanlarıyla kalkınma ve saadet kalelerini birbiri ardına fethedeceğini'' sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir