Hapşırık krizlerine çare bulunamıyor

Tekirdağ'da, zaman zaman 8 saat süren hapşırık krizleri geçiren genç kız yardım bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, zaman zaman 8 saat süren ve kronikleşen hapşırık krizleri geçiren Hande Ayan (24) yardım bekliyor.

Muratlı ilçesinde annesi ve babası ile birlikte yaşayan bir çocuk annesi Ayan, yaptığı açıklamada yaklaşık 4 aydır hapşırık krizleri geçirdiğini söyledi.

Günde iki, üç defa acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığını belirten Ayan, tedavi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ve Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu fakat hastalığına herhangi bir teşhis konulamadığını anlattı.

 

-"Alerjik Astım tedavisi gördüm "-

 

Daha önceden Alerjik Astım rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Ayan, şunları kaydetti:

''Alerjik astımım vardı ama 4 aydan bu yana hiç kesilmeyen bir hapşırıkla baş başayım. Bu, dışarı çıkmamı engelliyor, arkadaşlarımla vakit geçirmemi yani doğal hayatımı engelliyor. Maddi durumumuz da iyi değil. Bir çözüm de bulunmuyor. İstediğim şey, bana yardım edilmesi."

Ayan, rahatsızlığının ilk olarak mide ağrısıyla başladığını ifade ederek, "Midemde ağrı oluştu, ağrıdan sonra hapşırıklar başladı 4 saat sürdü, 5 saat sürdü en son 8 saate kadar çıktı kriz süresi. Buna dayanamıyorum, bünyem dayanmıyor. Devamlı hiç durmadan hapşırıyorum. Ben artık çok yoruldum, bana yardım edilmesini ve bunun çözülmesini istiyorum" diye konuştu.

Hemen hemen her gün, günde iki kez hapşırık krizi geçirdiğini ve 112'yi aradıklarını anlatan Ayan, "Bazen bize tepki gösteriyorlar (hapşırık için ambulans aranır mı?) diyerek. Vücudum tamamen kasılıyor. Vücuduma iğne batıyor gibi canım acıyor, kalbimi sıkıştırıyor bu durum. Bazen bayılıyorum, baygın bir şekilde hastaneye götürüyorlar" dedi.

Hapşırık krizlerinden sonra kullandığı ilaçlar nedeniyle kilo aldığını bildiren Ayan, "Bu hastalıktan sonra kilo aldım. Ben, 60 kilo iken şu anda kullandığım ilaçlar nedeniyle 90 kiloya kadar çıktım. Bu çok rahatsız edici bir durum. Ben bunu yaşamak istemiyorum. Bana yardım edilmesini ve normal yaşantıma geri dönmek istiyorum. Benim hiç gücüm kalmadı. Ne maddi yönden ne de bu hapşırıklara dayanacak gücüm yok" şeklinde konuştu.

 

-Açıklama yaptığı sırada hapşırık krizi tuttu

 

Açıklaması sırasında hapşırık krizi geçiren Ayan, 112 acil servis ekiplerince Muratlı Devlet Hastanesi'ne oradan da Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, Muratlı Devlet Hastanesi;ne hapşırık şikayeti ile başvuran Hande Ayan isimli hastanın hastanedeki ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ileri tetkiklerin yapılabilmesi için Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi.

Devlet Hastanesi'nin, uzman hekimleri tarafından muayene edilen Ayan'ın, gerekli tahliller ve tetkiklerin yapılması ve hastanın durumunun incelenmesi için uzman hekimlerden oluşan bir komisyon kurulduğu hastanın durumunun takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Ayan'ı takip eden uzman hekimlerin verecekleri karar doğrultusunda işlemlere devam edileceği bildirildi.