Hasan Erdoğan, savunmasını yaptı

Yargıdaki rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmada adı geçen eski Yargıtay üyesi Erdoğan, "Böyle ağır bir suçlamayla karşınızda bulunmam bana büyük bir ızdırap veriyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıdaki rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmada adı geçen eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına öğleden sonra devam edildi.

Duruşmada savunmasını yapan Hasan Erdoğan, hakkındaki iddialar nedeniyle gururunun incindiğini, onurunun kırıldığını söyledi.

Yüce Divan'ın karşısına çıkması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Erdoğan, "40 yıllık meslek hayatımda hak ve adaletten hiç ayrılmadım. Böyle ağır bir suçlamayla karşınızda bulunmam bana büyük bir ızdırap veriyor" dedi. Erdoğan, "Hakkımda ileri sürülen iddiaları kabul etmiyorum. Hukuki olmayan yollarla elde edilen delillere itibar edilmemesini ve beraatıma karar verilmesini istiyorum" diyerek savunmasını yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan (HSYK) adalet müfettişinin yaptığı soruşturma dosyasının ve aynı soruşturma kapsamında diğer sanıklar hakkında Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin dosyaların istenmesini talep etti.

Erbil, ayrıca rüşvet alındığı iddialarına konu olan ve davacı lehine Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından verilen onama kararının altında imzası bulunan dönemin Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Üyesi, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve diğer üyeler ile dosyanın tetkik hakiminin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Talepleri değerlendiren Yüce Divan heyetinin kararını açıklayan Başkan Hakim Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının diğer talepleri hakkında gelecek duruşmada karar verileceğini belirterek, duruşmanın 10 Ocak 2012'ye bırakıldığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir