Hava iyimser, yükseliş sınırlı

Mart ayına yükselişle başlayan borsa çıkışını bugün de sürdürdü. Endeks 292 puan artıda kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB güne gevşemeyle başlamasına karşın, gün içinde hisse bazlı hareketlerle yükseliş eğilimi gösterdi. Borsa günü 292 puan ve yüzde 0.57 değer artışla 51.476 puandan kapattı.

Açılış seansında bir miktar kayıp yaşayan borsa gün içerisinde yukarı yönlü hareketini sürdürmeye çalıştı. Gün içinde yükselişin düne göre sınırlı kaldığı İMKB'de gün sonunda 2.5 milyar TL'lik hacmi işlem gerçekleşti. Endeks bugün 50.847 – 51.891 aralığında hareket etti.

Dış piyasalarda ise ABD spot piyasa alıcılı açılırken, şirket bilançolarındaki olumlu beklentiler Avrupa borsalarının yukarı yönlü hareket etmesini sağladı. Yurtdışında gelmekte olan makroekonomik verilerden en önemlisi ise cuma günü TSİ 15:30'da ABD'den gelecek işsizlik verileri. Yurtiçinde ise siyasi gelişmeleri izleyen piyasa yarın açıklanacak enflasyon verilerini bekliyor.

Döviz cephesinde ise; dolar 1.5400 TL'den Euro 2.0850 TL'den kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3555, Dolar/Yen 89.10 düzeyindeler.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.95 ile dünün altında kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.96 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.93 bileşik seviyesinden geçildi.

Bu arada Hazine'nin düzenlediği 21 ay (623 gün) vadeli iskontolu tahvil ve 5 yıl (1806 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihalelerinde toplam satış tutarı 2 milyar 844,2 milyon TL oldu. İhaleler öncesi yapılan 4 milyar 593,9 milyon lira ROT satışla birlikte toplam borçlanma tutarı 7 milyar 438,1 milyon TL'ye ulaştı. Yeniden ihraç edilen gösterge tahvilde faiz yüzde 8.95 oldu.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Bu konularda ilginizi çekebilir