Hava sıcaklığı 3 derece artacak

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Marmara bölgesi parçalı çok bulutlu geçecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hava sıcaklığı, ülke genelinde 1 ile 3 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla görülecek olan yağışların; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Marmara parçalı çok bulutlu

Marmara: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak, Manisa ve İzmir'in kuzey ilçeleri) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege'de (Afyon, Kütahya ve Uşak) hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Kıyıları az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı (Ankara, Kırıkkale, Eskişehir ve Çankırı) aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çorum çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.