HDP 'hayır' kampanyasına başlıyor

"Referandum için 'hayır' kampanyasına yarın başlıyoruz" diyen HDP Parti Sözcüsü Baydemir, 'hayır' çıkarsa iktidarın müzakere ruhuna dönmek zorunda kalacağını savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu için 'hayır' kampanyasına yarın eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'daki mitinglerle başlayacaklarını belirterek, 'hayır" çıkması durumunda iktidarın Kürt sorunu için müzakere ruhuna dönmek durumunda kalacağını kaydetti.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in tutuklanmasının ardından partinin yeni sözcüsü olan Baydemir, TBMM'de bir grup gazeteciyle bir araya gelerek, 16 Nisan referandumu öncesinde partisinin politikalarını ve çözüm sürecine dönüş olup olamayacağını değerlendirdi.

Baydemir, kendilerine gelen son anketlere göre şu anda 'hayır' oylarının önde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Emin olun bu kez 7 Haziran sonrasındaki gibi olmayacak. O zaman AKP, seçmen iradesini tanımamıştı. Ama bu kez 'hayır' çıktığında bütün ülke kazanacak. İktidar 2013-2014'teki müzakere ruhuna dönmek durumunda kalacak. Çünkü başka seçeneğin olmadığı bir kez daha idrak edilmiş olacak."

'Demokratik bir yarış olmayacak'

Referandumdan 'evet' çıkması durumunda çözüm süreci için ne gibi sonuçlar doğuracağının sorulması üzerine ise Baydemir, herkesin mutlaka sandık başına gitmesi gerektiğini belirtti ve, "(Getirilmek istenen) bu anayasal düzen maalesef gemileri yakmaktır, 80 milyonun içinde olduğu geminin yakılmaması, batırılmaması lazım" yanıtını verdi.

Baydemir, "Bir siyasi partinin eşbaşkanları, vekilleri, aktörleri cezaevinde iken bu demokratik bir yarış olmayacak" dedi.