HDP heyeti Kandil'e gidiyor

Heyetin KCK yetkilileriyle yarın sabah bir araya gelmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - HDP heyeti, Abdullah Öcalan ile yaptığı kritik görüşme ve öncesinde devlet temsilcileriyle yaptıkları istişareden sonra KCK yetkilileri ile görüşmek üzere bu akşam Erbil’e, oradan da Kandil’e geçecek. 

ANF’ye göre Öcalan’la 15 Ağustos'ta ve öncesinde devlet heyetiyle "çözüm sürecine" ilişkin önemli görüşmeler gerçekleştiren HDP'nin İmralı heyetinde Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan yeralıyor. Heyetin KCK yetkilileriyle yarın sabah bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak görüşmede, Öcalan ile yapılan görüşmeden edinilen izlenimler ve alınan bilgiler KCK yetkililerine sözlü olarak aktarılacak. "Çözüm sürecinin geldiği aşama, devletin tutumu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıkladığı yol haritasına ilişkin yürütülen çalışmalar"ın ele alınacağı görüşmede, son Lice olayı ve sonrasında yaşanan gelişmelerin de geniş kapsamlı bir şekilde görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca görüşmelerde, son IŞİD saldırıları, Ezidîlerin durumu, Rojava'da yaşanan gelişmeler, Ulusal Konferans ile Kürtler arası ilişkilerin de ele alınması bekleniyor. 

Heyet yapacağı görüşmelerin ardından, sürecin gidişatı, 1 Eylül ve sonrasında yaşanması muhtemel gelişmelere ilişkin açıklama yapabileceği belirtildi. Heyetin geldikten sonra önümüzdeki günlerde yeniden İmralı'ya gitmesi ve Öcalan ile yeni bir görüşme gerçekleşmesi de bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir