HDP, Köşk için CHP'li Türmen'i önerdi

HDP'li Tüzel, cumhurbaşkanlığı seçiminde, partisinin CHP'li Tüzmen'e adaylık teklifine ilişkin, "Biz arzu ederiz ki kendi grubunda aday gösterilsin. Böyle olsaydı belki de HDP de kendisini destekleyebilirdi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, partisinin, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e Cumhurbaşkanı adaylık teklifine ilişkin, "Biz arzu ederiz ki kendi grubunda aday gösterilsin. Böyle olsaydı belki de HDP de bu yönde bir karar alır ve kendisini destekleyebilirdi" dedi. 

 CHP İzmir Milletvekili Tüzel, Meclis'te taşeron işçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüzel, partisinin, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e Cumhurbaşkanı adaylık teklifine ilişkin, şunları söyledi: 

"Rıza Türmen çok değerli bir temsilci. Böylesi bir görevi layıkıyla yerine getirebilecek bir insan. Biz arzu ederiz ki kendi grubunda aday gösterilsin. Böyle olsaydı belki de HDP de bu yönde bir karar alır ve kendisini destekleyebilirdi.  

"CHP camiası bu gidişatı sorgulamalı"

Rıza Türmen olumsuz yanıt vermiş. Tabii kendisi partisine rağmen aday olması çok uygun düşmeyecektir. Ama bu adaylık tartışması, CHP'de de büyük bir dalgalanmaya yol açtı. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi, mevcut iktidarın anlayışına çok da ters düşmeyen, CHP'nin ilkeleri ile uyuşmayan aday saptandı. CHP camiası bu gidişatı sorgulamalı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir