HDP'den Hükümet'e "Soçi Olimpiyatları" tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Soçi'de düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları'na katılmanın "soykırımı onaylamak" olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Soçi Olimpiyatları'nın Çerkes Soykırımı'nın 150. yılında gerçekleştirileceği dikkat çekildi. Açıklamada, Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2014 Kış Olimpiyatları'nın da Rus İmparatorluğu tarafından Çerkes halkına yapılan sistematik katliamın unutturulması amacıyla düzenlendiği ifade edildi. 

Açıklama şöyle devam etti:

"1864 Çerkes Halkları Soykırımı sonrası Türkiye'ye yerleşen milyonlarca Türkiyeli Çerkes'in bu gerçeği ve acısını görmezden gelerek Soçi olimpiyatlarına katılma kararı alan hatta başbakanlık düzeyinde katılımın olmasını düşündürücü buluyor ve kınıyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin Çerkes Soykırımını tanıyarak '2014 Soçi Olimpiyatlarına' katılma kararını değiştirerek Cerkes haklinin yanında yer alması gerektiğini düşünüyor ve öneriyoruz. Soçi'ye katılmak Çerkes halkının soykırımını onaylamaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir