HDP'den hükümete istifa çağrısı

HDP Genel Başkanı Tuncel ve yardımcısı Kürkçü dinleme iddialarını değerlendirdi. "Kasetlerle ülke yönetilmeye çalışılıyor" diyen Tuncel'e karşılık Kürkçü "Olağanüstü rejim girişimiyle karşı karşıyayız"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve  HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü dinleme iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tuncel, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Uşak'ta, Kürkçü ise partisinin Ankara İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yolsuzluk ses kayıtlarına dair hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. 

Uşak'ta, Elmalıdere Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katılan Tuncel, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 17 Aralık'ta yapılan İstanbul merkezli operasyon ve sonrasında yaşanan süreç nedeniyle, Türkiye'nin seçim havasına girmediğini ifade etti.  

Tuncel, Türkiye'nin son siyasal gelişmelerin etkisi altında olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi: 

"Kaset siyaseti yapılıyor"

"Türkiye'de uzun süredir kaset siyaseti yapılıyor. Ülkede hukuk kalmadı, kasetlerle ülke yönetilmeye çalışılıyor. Başbakan'ın oğluyla yaptığı görüşme vahim bir durum. Türkiye'de vicdanlar rahatsız. AK Parti 17 Aralık süreciyle ilgili halka hesap vermelidir. Başbakan kendisini korumak, etrafındakileri korumak için yasalar çıkartıyor. AK Parti özel yetkili mahkemeleri kuruyor, sonra kaldırıyor, bunu anlamak mümkün değil. MİT yasası çıkartılıyor. MİT'e çok özel yetkiler getiriliyor" 

"CHP karmaşadan yararlanmaya çalışıyor"

AK Parti'nin Türkiye'yi iyi yönetemediğini ve halkın böylesi bir yönetimi istemediğini ileri süren Tuncel, CHP'yi de oluşan karmaşık ortamdan faydalanmaya çalışmakla suçladı.  

Kürkçü, hükümeti istifaya çağırdı

Partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Kürkçü ise, bugüne kadarki icraatları ve yolsuzluk iddialarını göz önüne alarak, artık meşruiyetini kaybettiği kanaatine vardıkları hükümeti istifaya çağırdıklarını söyledi. 

İddialarda adı geçen kamu görevlilerinin aklanıncaya kadar kamu görevinden el çektirilmeleri gerektiğini savunan Kürkçü, partisinin erken seçim talebini de yineledi. 

Kürkçü, "Hükümetin ses kayıtlarının ortaya çıktıktan sonra hemen kriptolu haberleşme şifrelerini değiştirilmeye girişmesi, kriptolu telefonların dinlendiği ve bu dinlemenin sonucu olarak bu tapelerin ortaya çıktığına dair kendi karinesini örtülü olarak ifade etmektedir, dolayısıyla hukukta tevil yoluyla ikrar denilen şeylerin hepsi olmuştur" dedi.  

Halkın hükümete güvenini kaybettiğini öne süren HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, bunun bazı kamuoyu yoklamalarına da yansıdığını savundu. 

Kürkçü, şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin bütün istihbarat işlerinin başbakanın keyfine bağlandığı bir olağanüstü durum ortaya çıktı. Bir olağanüstü rejim girişimiyle karşı karşıyayız. Eğer bu bir diktatörlük ilanı değilse bile onun eşiğindeyiz. MİT yasası bu şekilde çıktığı zaman hiçbir yurttaşımız güvence altında değildir. Vatandaşların ne özgürlüğü ne de hayatı güvence altındadır" 

"İmralı heyeti değişsin"

İmralı heyetine ilişkin somut bir gelişme olmadığını söyleyen Kürkçü, "Genel olarak iki haftada bir gidiliyor. Heyetin değişeceğine dair bir işaret de gelmedi bugüne kadar. Tabii hem Öcalan'ın hem bizim HDP eş başkanları olarak görüşme isteğimiz var ama bu konuda bize bir dönüş olmadı. Heyet bu sefer değişsin. Ben ve Sebahat Tuncel gidelim ve HDP açısından durumu görelim" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir